haon-sportoldal

2008.03.03. 17:01

Fizetnie kell a Lokinak a műfüves pályáért

<p>Debrecen - Március 3-ai hatállyal életbe lépett a döntés: a DVSC labdarúgócsapatai csak bérleti díj fejében használhatják az Oláh Gábor utcai sportlétesítmény műfüves futballpályát.</p>

– Nem hiszem, hogy a meglepetés erejével hatott volna a hír a DVSC-nél, hogy a jövőben fizetni kell az Oláh Gábor utcai műfüves pálya használatáért, ugyanis január 14-én levélben értesítettem a klub vezetőit a kialakult helyzetről – nyilatkozta Orendi Mihály, az Oláh Gábor utcai sportkomplexumot működtető és fenntartó Sportcentrum Kht. ügyvezető igazgatója.

– A műfüves futballpálya olyan beruházással épült, ami után visszaigényeltük az áfát, ezáltal a törvény kötelez bennünket arra, hogy jövedelemszerző tevékenységet folytassunk a létesítményben, így az érvényes jogszabály miatt senkinek sem adható ki ingyen, kizárólag bérbe adható.

Ennek tudatában készítettük el, illetve fogadták el a Sportcentum Kht. 2008-as üzleti tervét is, amiben bevételként szerepel a műfüves pálya bérbeadása. Az elmúlt esztendő úgymond piacbevezető volt a pálya tekintetében, ekkor még nem kértünk egyetlen fillért sem a használatáért a Lokitól, de ezt 2008-ban már nem tehetjük meg.

 A műfüves pálya bérbeadási díja egy órára 10 ezer forint + Áfa, míg villanyfény használatával együtt 15 ezer forint + Áfa, tudtommal ez a fele a DEAC-pálya bérleti díjának. A DVSC labdarúgócsapata a Sportcentum Kht. kezelésében álló létesítmények közül a továbbiakban is ingyen használhatja az Oláh Gábor utcai létesítményben lévő centerpályát, a salakos küzdőteret, illetve a Vágóhíd utcai stadion pályáját.

Nincs rá pénz
– Mondanom sem kell, nagyon kellemetlenül érintett bennünket a kialakult helyzet, hiszen nyolc korosztály, mintegy 120 gyerek edzésfeltételeit nehezíti meg ez a döntés, hiszen ezek a labdarúgópalánták nem csak edzettek, hanem mérkőzéseket is játszottak a műfüves pályán – reagált a felvetésre Vadicska Zsolt, a DVSC Utánpótlás Nevelő Kft. technikai vezetője.

 – Hétfőtől már nem használhattuk a műfüvet, így az érintett csapatokat átirányítottuk a Vágóhíd utcai létesítménybe, ahol a salakos és füves pályán tréningezhetnek.

A Vágóhíd utcai füves pályával az a legnagyobb probléma, ha azt eddig is kíméltük, hogy a mérkőzéseket ott játszhassuk, ám ha edzéseket is tartunk rajta – ilyen időjárási körülmények között – rövid időn belül nagy kárt teszünk benne.

A DVSC utánpótláscsapatainak költségvetése, ami áll többek között az utazásokból, étkeztetésből, szállásból, játékvezetői díjak és edzői bérek kifizetéséből, már nem bír el újabb terhet, ami nem is elhanyagolható summa, hiszen havonta minimum 720 ezer forintot kellene fizetnünk a műfüves pálya bérléséért.

Ez számunkra horribilis összeg. Remélem, az illetékesek minél hamarabb találnak megoldást a kialakult helyzetre – fogalmazott az egykori kiváló játékos.

  • Meccs, amikor semmi sem sikerült
  • Dzsudzsákékat elverték Utrechtben
  • Friss hírek a Lokiról
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!