HAON - Sport - DVSC

2018.04.25. 16:28

Jótékonykodtak a lokisták és a Campus

Debrecen - Csaknem 7 és fél millió forint gyűlt össze Tőzsér Dániel futballista felajánlása nyomán.

Debrecen - Csaknem 7 és fél millió forint gyűlt össze Tőzsér Dániel futballista felajánlása nyomán.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a DVSC - Ferencváros NB I-es labdarúgó mérkőzés előtt Tőzsér Dániel, a DVSC csapakapitánya bejelentette: ha sokan kilátogatnak a rangadóra, kétmillió forintot adományoz a debreceni gyermekklinikának. A kezdeményezéshez többen, például Dzsudzsák Balázs és debreceni vállalkozások is csatlakoztak, így összesen csaknem 7 és félmillió forint gyűlt össze. A szurkolók is komolyan vették a kérést, több mint tízezren látogattak ki az 1-1-re végződött mérkőzésre.

Az akció lezárulta után, a Nagyerdei Stadion közepén, szerdán tartott sajtótájékoztatón Tőzsér Dániel elmondta: örült annak, hogy többen követték a példáját és a meccsen is jó volt a hangulat:

Bízom benne, hogy ezentúl minden hazai mérkőzésünkön ilyen körülmények között tudunk játszani."

A nemes célra egymillió forintot felajánló Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, Miklósvölgyi Péter közölte: ők rengeteg szállal kötődnek a Nagyerdőhöz, amely terület helyet ad például nyaranta a Campus Fesztiválnak.

Dr. Balla György, a debreceni Gyermekklinika Gyermekeinkért Alapítvány elnöke bejelentette: szerinte a pénzből egy olyan gépet kellene vásárolni, amely lehetővé teszi, hogy a súlyosan beteg gyerekek oxigén belégzését és szén-dioxid kilégzését fájdalommentesen tudják mérni.

Veres Gábor, a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikai új igazgatója hangsúlyozta, hogy az intézmény koraszülött intenzív osztálya nemzetközi szinten is a legjobbak közzé tartozik, és egyetért dr. Balla György javaslatával, a szóban forgó készülék beszerzésével.

A felajánlók remélik, hogy akciójuk nyomán a szombati Vasas elleni találkozón is sokan lesznek a lelátókon a Nagyerdei Stadionban.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!