HAON - Sport - DVSC

2017.05.28. 15:17

DVSC: ez is ünnep volt, csak nagyon másmilyen

Debrecen - Herczeg András már sok csatát megnyert, de az egyik legfontosabb a szombati győzelem volt.

Debrecen - Herczeg András már sok csatát megnyert, de az egyik legfontosabb a szombati győzelem volt.

Bár a hirtelen beugrott vezetőedző, Herczeg András játszott már csapatával Bajnokok Ligája- és Európa-liga playoff meccset is, vélhetően ennél sokkal nagyobb stresszben élte meg a szakember a szombat esti ki-ki mérkőzést, ugyanis a Loki az életben maradásért küzdött Mezőkövesden. Ki ne tudná, a hajdúsági piros-fehérek azzal a Diósgyőrrel meccseltek, amely szintén azért adott bele apait-anyait, hogy a következő szezont ne az NB II-ben kezdje meg.

Hangorkán

Adott esetben a két csapatnak az iksz is elég lehetett volna, de ehhez vigyázó szemeiket Paksra kellett vetniük, ugyanis ha az MTK nem nyer az atomvárosban, akkor mindkét gárda megmenekül. Végül így is lett.

Óriási hangulatban kezdődött a keleti kiesési rangadó, mivel mindkét tábor hamar elkapkodta a nekik kiadott jegyeket, így telt ház, és roppant hangorkán fogadta a kivonuló futballistákat. A hazai csapat, a kövesdi pálya ellenére ez a DVTK volt, rögtön nekiugrott a Lokinak, pontosan úgy, ahogyan azt Bódog Tamás, a borsodiak trénere megígérte. Szerencsére éppen erre készült a Herczeg-csapat is, stabil védekezésből próbáltak kontrázni a debreceniek.

Ez mindjárt a 9. percben gólt is eredményezett, ugyanis Könyves lövését Rados csak kiütni tudta, érkezett Jovanovic és a csupaszív középpályás közelről a léc alá rúgta a labdát. Tombolt a hajdú-bihari publikum, ugyanis a DVSC-nek már egy pont is a bennmaradást jelentette volna, ehhez a meccs elején már sokkal közelebb kerültek Tőzsérék.

Nincs mindig "Bandi"

Tíz perccel később majdnem jött a válasz, ám Nono csak a kapufát találta el. Okosan futballozott a Lokomotív, a Diósgyőr uralta a labdát, de ezzel semmire nem ment. A csattanóról Szatmári gondoskodott, Tőzsér szabadrúgásból belőtt labdáját ő bólintotta a hálóba a félidő utolsó percében.

Az első játékrészben nagyjából minden eldőlt, de a Loki legjobbja, Könyves Norbert sokkal többet elintézett hét perccel a lefújás előtt: mesterien perdített a bal sarokba. A legvégén még szépített a DVTK Ugrai révén, de a nézők inkább a paksi meccsre fókuszáltak, ugyanis onnan jött a jó hír a miskolciak számára: az MTK csupán 1-1-re volt képest idegenben, ezért a fővárosi kék-fehérek búcsúztak az élvonaltól.

A Debrecen rendkívül zaklatott szezonon van túl, az a minimum, hogy a klubvezetés újratervez, és megint felépíti a DVSC-t. Mert ennél sokkal jobbat érdemel ez a kiváló szurkolótábor, s "herczegbandit" mindig nem lehet előhúzni a cilinderből.

HBN-TN


A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 33., záró fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Debreceni VSC együttesét fogadta „hazai pályán” szombaton 19 órától a Mezőkövesdi Városi Stadionban, telt ház előtt. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon!

Bódog Tamás, a Diósgyőri VTK vezetőedzője és Herczeg András, a Debreceni VSC szakvezetője értékelte a 3-1-es Loki-győzelemmel zárult „kiesési rangadó” után a látottakat.

 

Az NB I-ben maradás szempontjából sorsdöntő mérkőzést játszott a Diósgyőr a DVSC-vel az OTP Liga utolsó fordulójában Mezőkövesden. Fotókon és videókon mutatjuk meg a találkozó legjobb pillanatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!