HAON - Sport - DVSC kézi

2019.01.12. 14:08

Pontokért utaznak a piros-fehérek Újvárosba

Debrecen - Bulath Anita szeretné, ha a jó játék immár pontokkal is párosulna a Kohász ellen.

Debrecen - Bulath Anita szeretné, ha a jó játék immár pontokkal is párosulna a Kohász ellen.

Ismét idegenbe, és ezúttal is a Duna partjára szólítja a sorsolás a DVSC Schaefflert a K&H női kézilabdaliga 12. fordulójában. Érd után ezúttal Dunaújvárosban lépnek pályára a lokisták, méghozzá szombaton 18 órától. Az érdiek ellen remekül tartotta magát az együttes, remélhetőleg a jó játék a DKKA ellen már pontokkal is párosul majd.

Nagyobb hangsúlyt fektetünk a taktikára és az ellenfelekre." Bulath Anita

Tettek egy újabb lépést

– Ha több szerencsénk van, még szorosabban alakulhatott volna a múlt heti mérkőzés – tekintett vissza a szombati összecsapásra Bulath Anita, a Loki átlövője. – Pariban voltunk Szabó Edina tanítványaival, ziccereket hagytunk ki, kapufákat lőttünk. Látszik, hogy fejlődünk, haladunk előre, egyre több taktikai elemet tudunk végrehajtani az edzésen gyakoroltakból. Úgy láttam, ismét tettünk egy lépést előre; remélem, minél hamarabb kialakul a csapat végleges karaktere.

Jó lenne visszavágni

Bulath Anita, Kovács Anna és Oguntoye Viktória társaságában a dunántúli együttestől érkezett Debrecenbe, Sirián Szederke pedig éppen fordított utat járt be. A kézilabda-berkekben Buli néven ismert egykori válogatott játékos szép éveket töltött el Dunaújvárosban.

– Szoktam beszélni az egykori csapattársaimmal, de leginkább magánjellegű témákról, meccs előtt viszont nem kommunikálunk, hiszen mégiscsak egymás ellen játszunk. Egy jól összerakott gárdáról beszélünk, amelynek a magja már régóta együtt játszik. Azt a taktikát, amit az edző lefektetett pár évvel ezelőtt, azt igyekeznek minden mérkőzésen megvalósítani, nekünk ez ellen kell megtalálni az ellenszert. Elkezdtük őket elemezni, videóztunk, gyakoroljuk azt a stratégiát, amivel eredményesek lehetünk. Remek játékosaik vannak, például a házi góllövőlistát magasan vezető Szekerczés Luca, vagy a válogatott kerettag Szalai Babett és Kazai Anita. Köstner Vimossal nagyobb hangsúlyt fektetünk a taktikára és az ellenfelekből való felkészülésre, de ahhoz, hogy legyőzzük őket, az elképzelések megvalósítása mellett futómennyiségben is felül kell múlnunk őket. Az előző idényben mindkétszer a Kohász győzött, jó lenne, ha ezúttal mi dupláznánk – vélekedett Bulath.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!