HAON - Sport - DVSC kézi

2018.10.11. 14:25

Fiatalon távozott az egykori debreceni kézis

Debrecen - Köstner Vilmos szerény, lelkiismeretes embernek ismerte Agárdi Évát.

Debrecen - Köstner Vilmos szerény, lelkiismeretes embernek ismerte Agárdi Évát.

Elhunyt Agárdi Éva, aki az 1996/97-es szezonban erősítette a DVSC NB I-es kézilabdacsapatát – értesült róla lapunk. Az 1970-es születésű korábbi kiváló sportoló 26 mérkőzésen 42 gólt szerzett a Loki színeiben, később Fehérvárra került.

Köstner Vilmos több csapatnál is trenírozta Agárdi Évát, ő mesélte el, miként emlékszik vissza egykori tanítványára.

– Még fiatalon ismerkedtem meg vele, épp kiöregedett az utánpótlásból, mikor 1989-ben hozzám került NB I/B-be a Debreceni Közút csapatához. Két és fél évet játszott ott, már akkor lelkiismeretes, sokat mozgó beállós volt, aki bár nem rendelkezett olyan testi adottságokkal, mint az ezen a poszton játszók általában, viszont egyéb tulajdonságaival ellensúlyozta a „hiányosságait”. Az évek során sokat fejlődött, NB I-es ajánlatai is voltak, végül úgy alakult, hogy a Lokinál töltötte az 1996/97-es idényt, nagy szorgalommal, lelkesedéssel játszott. ’99-től két esztendőn át a Fehérvárnál ismét az edzője lehettem. Halk szavú, szerény, igazi közösségi ember volt. Később Pestre költözött, úgy tudom, pedagógusi pályára lépett, vezető pozícióban volt egy felnőttképző iskolánál. Megdöbbenéssel értesültem róla, hogy távozott közülünk – emlékezett vissza a nemrégiben nyugdíjba vonulása alkalmából a Magyar Kézilabdázásért emlékérmet kapó szakember.

HBN


[related-post post_id="3947205"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!