HAON - PR cikk

2019.01.07. 13:54

Nézze meg receptjeit, leleteit az EESZT Lakossági Portálján

<strong>2017. november 1-jétől működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT). Az egészségügyi intézmények ide töltik fel az azokat a dokumentumokat, melyek a betegek ellátása során keletkeznek.</strong>

2017. november 1-jétől működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT). Az egészségügyi intézmények ide töltik fel az azokat a dokumentumokat, melyek a betegek ellátása során keletkeznek.

A Lakossági Portálon (eeszt.gov.hu) történt bejelentkezés után elérhetővé válnak egészségügyi adataink, így a rendszer használatával meg tudjuk tekinteni zárójelentéseinket, leleteinket, kiváltatlan receptjeinket. Emellett nyomon tudjuk követni azt is, mikor, melyik orvos tekintette meg adatainkat.

Minden egy helyen

– Mindezt a www.eeszt.gov. hu lakossági portálon keresztül tehetjük meg. Ügyfélkapus regisztrációja egyre több embernek van, akinek még nincs, személyesen igényelhet az okmányirodában, a kormányablakban, az adóhatóság ügyfélszolgálatain, és elektronikusan is. Az egészségügyi portálra az ügyfélkapus rendszeren keresztül, a TAJ számmal történő azonosítás után lehet belépni – tudtuk meg dr. Szondi Zitától, a Jósa András Oktatókórház orvosigazgatójától. – Az online felület használatával kapcsolatos részletes tájékoztató megtalálható a portálon. A páciens az „Eseménykatalógusában” megtekintheti korábbi leleteit, zárójelentéseit, az orvos által felírt receptjeit – mondta a szakember, majd hozzátette: – A „Betegdokumentumok” között megtaláljuk az ellátás során keletkezett és feltöltött dokumentumokat, illetve láthatjuk azt is, hogy ki és mikor, milyen iratba tekintett be.

Az EESZT azokban az esetekben is segítséget nyújt, amikor a beteget más kórházban kezelik, az arról szóló a dokumentumok is elérhetővé válnak – mondta el dr. Szondi Zita.

Hatékonyság és kényelem

A Lakossági Portálon természetesen azt is beállíthatjuk, hogy az egyes kezelőorvosok mely adatainkhoz férhetnek hozzá. Értesítést kérhetünk arról, ha valamilyen dokumentumot – beutalót, vényt, egyéb egészségügyi dokumentációt – feltöltöttek velünk kapcsolatban az EESZT-be. A TÉR a jelenleg elérhető legmagasabb fokú adat- és kiber védelemmel van ellátva. Fő feladata, hogy összekapcsolja az egészségügyi ellátókat egymással – beleértve a kórházi, a járóbeteg- és a háziorvosi ellátást, valamint a gyógyszertárakat is –, illetve hatékonyabb gyógyítást és kényelmet biztosító szolgáltatást nyújtson a lakosság számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!