HAON - PR cikk

2015.04.08. 07:33

Indulnak a napelemes pályázatok!

Debrecen - Várhatóan június elejétől lehet majd pályázni.

Debrecen - Várhatóan június elejétől lehet majd pályázni.

Támogatható tevékenységek köre:

1. 50 kVA csatlakozási teljesítmény alatti (HMKE méretű) napelemes rendszer kialakítása saját villamosenergia-igény részbeni vagy teljes közvetlen kielégítése céljából

2. Napkollektoros rendszerek telepítése, a használati melegvíz igény kiváltása céljából

3. Hőszivattyúk és faelgázosító kazánok telepítése, a meglévő fűtési rendszer korszerűsítése és az energiafogyasztás csökkentése céljából

4. Hőszigetelés a meglévő épületek energiafogyasztásának csökkentése céljából



A pályázaton várhatóan 500.000 Ft/kW értéket fognak elfogadni, amelyből 60 %-os támogatási intenzitás várható, ebből következően például a napelemes rendszerek esetében 200.000 Ft/kW beruházási költség várható. Mivel egy 1 kW napelemes rendszer 60.000 Ft/év megtakarítást képes produkálni, ezért könnyen kiszámítható, várhatóan 3,3 éves megtérülés várható a beruházások esetében. Ilyen kiváló megtérülési idő semmilyen más beruházással nem érhető el.

A pályázatok várhatóan 2015. június elején indulnak, mivel azonban pályázatok bonyolultsága hosszabb előkészítő munkát vesz igénybe, ezért a kiírásokkal kapcsolatos előkészületek, előzetes felmérések készítése és a pályázati anyagok, csatolandó dokumentumok összeállítása már most elvégezhetőek!

A Megújuló Energiaparkban, Debrecenben a Kishegyesi út 187. szám alatt, vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon a 06 70 604 5464-es telefonszámon minden hétköznap 8 és 16 óra között munkatársaink szívesen állnak minden érdeklődő rendelkezésére.

A Megújuló Energiapark által eddig benyújtott és megnyert pályázatok, valamint a kivitelezett rendszerek megtekinthetőek az alábbi oldalon:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!