HAON - Legfontosabb

2019.01.24. 07:08

Időközi választás, ismét új alpolgármester Püspökladányban

Püspökladány - Dr. Lente Péter már a negyedik alpolgármester két hónapon belül.

Püspökladány - Dr. Lente Péter már a negyedik alpolgármester két hónapon belül.

Két körzetben is időközi önkormányzati képviselő-választás lesz március 24-én, vasárnap Püspökladányban. Az 5. számú körzetben az évekig alpolgármesteri tisztséget is betöltő Márkus Gábor (Fidesz–KDNP), a 7-es körzetben pedig Petőné Papp Margit (Fidesz–KDNP) lemondása miatt kellett időközi választást kiírnia a helyi választási bizottságnak.

Keserű László jegyzőtől azt is megtudtuk, hogy a városban jelenleg Kiss Zsigmond (független) és Lente Péter (Fidesz–KDNP) az alpolgármester. Az úgynevezett első számú alpolgármester Kiss Zsigmond, ő tartja kézben a város ügyeit. A polgármester feladatait a két alpolgármester egymás közötti megegyezése alapján látják el.

Ketten lemondtak

Mint ismeretes, Püspökladány polgármestere, Dombi Imréné (Fidesz–KDNP) hónapok óta táppénzen van. Őt kezdetben Márkus Gábor helyettesítette, majd lemondása után egy személyben Rásó János (Fidesz–KDNP) maradt a polgármester-helyettes. Előterjesztésére a képviselő-testület nem szavazta meg Petőné Papp Margit alpolgármesterré választását, mire a képviselő asszony lemondott mandátumáról. Ezt követően a képviselők Kiss Zsigmondot megválasztották alpolgármesternek, nem sokkal később Rásó János lemondott városvezető-helyettesi megbízatásáról. Lente Pétert hétfőn választotta meg a testület alpolgármesternek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!