HAON lakóhelyem

2018.12.11. 11:40

Nem mindegy, települési- vagy magánút mellett él

Bocskaikert-Monostoridűlő - Sötét a monostoridűlői utcák egy része, úgy tűnik, egyelőre nem lesz közvilágítás.

Bocskaikert-Monostoridűlő - Sötét a monostoridűlői utcák egy része, úgy tűnik, egyelőre nem lesz közvilágítás.

A Bocskaikerthez tartozó településrészen a közvilágítás hiányáról panaszkodott egyik olvasónk. Mint írta, nem érzik magukat biztonságban, mert esténként koromsötét van, ha pedig a kutyák ugatnak, nem mernek kimenni. Ezt közölték Bocskaikert polgármesterével is, de az volt a válasz, nincs rá pénz. Ezt furcsállja, mert az utánuk levő utcában már van közvilágítás. Vajon miért hagyták ki éppen az ő utcájukat? – teszi fel a kérdést.

Szőllős Sándor polgármester előtt nem ismeretlen a probléma. Mint mondta, a nagy területen fekvő Monostoridűlőnek 35 utcája van, ebből 15-ben önkormányzati út, a többiben magánút van. – A magánútra az önkormányzat nem telepíthet közvilágítást, továbbá a településrészen kiépített áramellátó hálózat jelentős része csak a lakossági fogyasztásra alkalmas, a közvilágításra már nem – válaszolta kérdésünkre a településvezető, hozzátéve, hogy a falu mindössze 25 éve önálló, rengeteg tennivaló van még. Sok, fejlesztési célú pályázatot adtak be, azokhoz az önerőt biztosítani kell, és emiatt nem jut pénz a Monostoridűlő közvilágítás problémájának rendezésére.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!