HAON lakóhelyem

2018.12.28. 08:59

Gyerekként belopózott az irodába, s ott ragadt

Körösszegapáti - Több évtizedes munkavégzés után búcsúztatták Gyöngyi Józsefnét, a helyi önkormányzat dolgozóját.

Körösszegapáti - Több évtizedes munkavégzés után búcsúztatták Gyöngyi Józsefnét, a helyi önkormányzat dolgozóját.

A búcsúztatón az ünnepelt meghatódva emlékezett vissza életére. Elmondta, hogy kisgyermekkorában édesapja fűtő volt a községházán. Ő sokszor elkísérte, és kereste az alkalmat, hogy bent lehessen az irodákban. Csodálta az írógépeket és kipróbálta azokat. Akkor határozta el, hogy irodában fog dolgozni, és úgy fog tudni gépelni, hogy nem nézi a kezét.

Vágya teljesült. Iskoláit elvégezve irodai dolgozó lett. 1974 óta Körösszegapátiban dolgozik. Kiszolgált tanácselnököt, több VB-titkárt, majd polgármestereket és jegyzőket. Ő volt az, aki összekötő kapocsként szerepelt a lakosok és a település vezetői között. A vállán hordta a község közigazgatási adminisztrációjának terhét. Munkaeszköze volt az írógép, majd a számítógép és a telefon. Munkájában nem volt könnyű alkalmazkodni a különböző vezetési tulajdonságokkal, elképzelésekkel rendelkező emberekhez, teljesíteni a kívánságait, megfogalmazni, lejegyezni a gondolatait.

VJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!