HAON lakóhelyem

2018.09.13. 14:21

Aktívan zárták a nyarat, s fogtak sok halat

Nádudvar - Három hét alatt három versenyen szerepeltek sikeresen a nádudvari pecások.

Nádudvar - Három hét alatt három versenyen szerepeltek sikeresen a nádudvari pecások.

A Szent István Kupa könnyűúszós kistérségi horgászversenyen a jól összeszokott csapat – Juhász Sándor elnök vezetésével – három szektor összesítése alapján a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott fel Püspökladányban a Sporthorgász Egyesület Nádudvar 1960 Brósch László, Danka Ferenc, Nagy László alkotta triója a közelmúltban. A győzteseknek járó legfényesebb kupák, érmek és oklevelek mellé, Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő tárgyjutalomban is részesítette a csapatot.

A családi horgászverseny

A X. Családi Horgász Napjukra 25 família nevezett, összesen 75 fővel. A verseny helyszíne a helyi 2. számú tó volt. A végeredmény (a családfő és kifogott össztömeg megnevezésével): 1. Suba József 17,34 kg, 2. Nagy László 15,52 kg, 3. Erdős László 10,67 kg, 4. Kiss Lajos 10,49 kg, 5. Hodák Tamás 8,49 kg. Az érmeket és az egyesület díjait Juhász Sándor elnök adta át. A nádudvari önkormányzat három ajándékkosarát, valamint saját díját, a 2-5. helyezett családok vehették át Réz Szilárd alpolgármestertől. A Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének díját – egy, a 2019. évre a Kösely csatornára érvényes területi engedélyt – az első helyezett család részére Márkus Gábor elnök adta át.

Nádudvari ezüst-halászlé

A 44. MaHal Országos Halfőző Versenyen a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szervezésében a Sporthorgász Egyesület Nádudvar 1960 vezetőségének tagjai ismét méltón képviselték városukat, a „Halász/Horgász tiszai halászlé” verseny kategóriában. Arany fokozatú minősítést kapott a gárda és végül második helyen végzett a neves séfek szakértő véleménye alapján a Tiszafüreden dzsemborin. A halászlé Virág Miklós irányításával egyesületi és családtagok támogatásával készült.

- Marján László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!