HAON - Kultúra

2018.05.01. 14:41

Hagyományőrzés, vigalom a pásztormajálison

Nádudvar - Óvodásoktól nyugdíjas juhászokig széles korskálán mozgott a tóparti színpadra lépők sora.

Nádudvar - Óvodásoktól nyugdíjas juhászokig széles korskálán mozgott a tóparti színpadra lépők sora.

Mazsorettfelvonulás, ovisok műsora, autentikus birkanyírás, gyermekműsor, májusfaállítás, a helyi szociális szolgáltató központ Aranypáva díjas énekkarának, valamint a tánccsoportjának fellépése, gasztronómiai bemutató gyermekek számára, csikós- és lovas bemutató, vásári komédia, huszártoborzás, kirakodóvásár, népi játszóház és déli nótaműsor – ez csupán ízelítő a május elsejei nádudvari programfolyamból, amely a verőfényes napsütésben várta a városközponti víziszínpad környékére látogató, szép számú vendégsereget.

Délben Beke Imre polgármester Pajna Zoltán megyei közgyűlési elnök és Gencsi Zoltán, Hortobágy alpolgármestere társaságában köszönte meg a helyi és környékbeli pásztorok – zömében juhászok – aktív részvételét (még nótára is fakadtak örömükben) az immár tizennegyedik éve zajló pásztorünnepen, amely az utóbbi években a majálisi forgataggal együtt zajlik.

R. Kárpáti Péter színművész vezényletével komoly főzőverseny, ifjabb Fazekas István népi iparművész jóvoltából fazekasbemutató és korongozás is zajlott kora délután.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!