HAON - Kultúra

2018.02.02. 08:24

Szőnyi Sándor munkáiból nyílt kiállítás Konyáron

Konyár - Február végéig tekinthető meg a Rakamazon született képzőművész tárlata.

Konyár - Február végéig tekinthető meg a Rakamazon született képzőművész tárlata.

Szőnyi Sándor Holló László-díjas festőművész zömmel bibliai ihletésű alkotásaiból nyílt kiállítás Konyáron, a művelődési házban január 22-én. A magyar kultúra napja alkalmából rendezett, könyvbemutatóval egybekötött tárlat február végéig tekinthető meg a nyitvatartási időben.

Köszöntőjében Vig Szilárd polgármester büszkeségének adott hangot, hogy a konyári közösségben végzett művészeti tevékenység oszlopos tagjaként ismerheti a méhészettel is foglalkozó, sokoldalú alkotót. Dr. Vitéz Ferenc, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem magyar nyelvi és irodalmi tanszékének vezetője beszédében kitért arra is, hogy a művész önálló festőnyelvet alakított ki, amiért méltán kapta meg a Holló László-díjat. Ezt követően a friss KÓTA-díjas Konyári Pávakör kedveskedett az ünnepeltnek hortobágyi és születésnapi dallal. Békési András intézményvezető a nagy generáció kiemelten aktív mesterének nevezte Szőnyit, akit festményeinek nyugtalanító-csöndesítő sajátossága jellemez.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!