HAON - Jegyzet

2013.04.06. 14:13

Jegyzet: Ez is valami?

Munkahelyeket, ne látszatintézkedéseket! Ezt nem lehet beleverni egyetlen kormány fejébe se, hiába kántálja fél Magyarország utcán, családi beszélgetéseken, munkaügyi központban várakozás közben, otthon a tévé előtt szitkozódva.

Munkahelyeket, ne látszatintézkedéseket! Ezt nem lehet beleverni egyetlen kormány fejébe se, hiába kántálja fél Magyarország utcán, családi beszélgetéseken, munkaügyi központban várakozás közben, otthon a tévé előtt szitkozódva.(A KSH gyorsjelentése szerint 2013 februárjában 502 ezer munkanélküli volt Magyarországon.) Erre megint mit csinál a kormány? 11,7 milliárd forintot fordít a megváltozott munkaképességű (mmk) emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának elősegítésére.

Félreértés ne essék, nem ezzel van bajom, nekik is joguk van a munkához. Az agyvizem akkor forrt fel, amikor a hírt tovább olvasva kiderült, itt nem munkáltatóknak adják majd ezt a tömérdek pénzt bértámogatás formájában. Nem.

„A 2015. június 30-ig tartó program a tervek szerint több mint 10 000 megváltozott munkaképességű személynek nyújt majd segítséget.” Tehát nem munkahelyet nyújt. S még a 10 000 is csak egy tervszám. Egy 2012-es Állami Számvevőszéki jelentés szerint legalább 400 ezer mmk ember él az országban – ez meg tényszám. Sebaj – legyinthetünk, miközben felöltjük cinikus álarcunk. Legalább csinálnak 85 szolgáltatóhelyet az országban, ahol 370 tanácsadónak biztos lesz munkája. Legalább nekik. Ez is valami.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!