HAON - Jegyzet

2012.10.06. 15:20

Tollhegyező: Repülő tárgyak

<em>Nem akarom ufó-kutató ismerősöm kenyerét elvenni, de igencsak elgondolkodtam az egyik este – pontosabban inkább másnap reggel. A televíziót néztem éppen, amikor különös és elég hangos zajra lettem figyelmes.</em>&nbsp;<strong>Kenyeres Ilona jegyzete.

Nem akarom ufó-kutató ismerősöm kenyerét elvenni, de igencsak elgondolkodtam az egyik este – pontosabban inkább másnap reggel. A televíziót néztem éppen, amikor különös és elég hangos zajra lettem figyelmes. Kenyeres Ilona jegyzete.Azonnal felgyújtottam a kert felé világító reflektort, de mivel semmit nem láttam, próbáltam megnyugodni, hogy biztosan csak egy távolabbi házból, kertből hallatszott valami zaj. Jóval később megismétlődött az előbbi jelenség, de akkor már nem gyújtottam meg a kinti villanyt.

Másnap reggel fedeztem csak fel a zaj okát, egy jókora tetőcserép kisebb darabját az ablakom alatt, melynek a nagyobbik része az attól legalább hat méterre lévő gyümölcsfánál landolt.

Ahogy mondani szokták, nem kaptam röhögő görcsöt a látványtól, mert ráadásul sem vihar, de még csak kisebbfajta szél sem volt előző este, amely odasodorhatta volna a kettévált cserepet a kertbe, mondjuk egy lakóház tetejéről.

A szomszédos kollégium gondnoka szerint a jelenség egyedüli oka az ufókban keresendő, szerinte a kert felett elszállván nyilván az egyikből esett le egy – tetőcserép formájú - darab. E magyarázat sajnos nem azt a hatást váltotta ki belőlem, mint esetleg azokból, akik bérházban laknak, ugyanis belegondoltam, hogy mi lett volna, ha a cserép előző este kerül valamilyen módon a kertbe, amikor is – nem tudván aludni - egy nyugágyon épp az alatt a gyümölcsfa alatt feküdtem, ahová becsapódott a nagyobbik darab.

Körbejártam a környéket, de sajnos nem találtam meg az „ufo”-t. Körülbelül úgy éreztem magam, mint az az illető, aki egy vonaton ülve hálát adhatott a sorsnak, hogy nem őt találta el a kő, amellyel csak úgy, viccből bezúzta valaki a robogó vonat ablakát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!