HAON - Jegyzet

2009.01.07. 06:33

Bosszantó jégkaparászás

<p>A bankkártyámon még éppen van annyi, hogy ne érje meg beáldozni a jég istenének oltárán, és a személyigazolványomra is lehet még szükségem. De akkor mivel kaparjam a jeget?</p>

Mielőtt még felbosszantanám magam a reggeli csúcsforgalomban a lassan tötymörgőkön vagy éppen a százzal repesztőkön, mert hogy ugye senki nem tud úgy elindulni, hogy időben oda is érjen, pillanatok alatt felforr az agyvizem a téli fagyban is.

Egészen egyszerű az oka: kinézek az ablakon, és az autóra pillantok. Centis hó rajta. Kapkodhatom össze magam, rohanás a kocsihoz, persze a kulcs fenn maradt, oké, vissza. A lakáskulcs sehol, matatás, megvan. „Na de hova is raktam a másikat?” Áhhá, konyhaasztal! Nem! Polc! Nem...Na végre! Hogy kerülhetett a fürdőszobatükörhöz?

Ámuldozásra nincs idő! Rohanás le, fűtés bekapcs, hogy addig is olvadjon valami, mert kemény munka lesz a jégkaparás. Főleg így, hogy nincs jégkaparó. De valahogy csak meg kell oldani!

A bankkártyámon még éppen van annyi, hogy ne érje meg beáldozni a jég istenének oltárán, és a személyigazolványomra is lehet még szükségem. Milyen kártyám van, amit használhatnék? Autósklub tagsági? Pont megfelel.

Lefagy a kezem, mikor eszembe jut a hetek óta a kesztyűtartóban hányódó CD. A tartója remek alkalmatosság. Egy kis sika itt, egy kis kaparás ott, s már indulhatok is.

Na de akkor tapossunk oda, mert elkések. Hát hogy mások mit bámulnak azon, hogy nyomom neki?

Bézsé

  • Már szórják az utakat
  • Sót szórt a Haon is
  • Kevesebb hely a parkolásra Debrecenben
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!