HAON - Jegyzet

2008.04.02. 06:40

Keressen 60 ezret!

<p>Mit tegyen az, aki jó pénzt szeretne kapni a régi Trabantjáért, Wartburgjáért? Tankolja tele… Gyanítom, hogy van néhány száz hajdú-bihari járműtulajdonos, akik mostanság leginkább sírni tudnának a régi viccen....</p>

Mit tegyen az, aki jó pénzt szeretne kapni a régi Trabantjáért, Wartburgjáért? Tankolja tele… Gyanítom, hogy van néhány száz (sőt, talán néhány ezer) hajdú-bihari járműtulajdonos, akik mostanság leginkább sírni tudnának a régi vicc hallatán.

Ők azok, akikre a közlekedési és a környezetvédelmi tárcánál (stílusosan szólva) „ráhúzták a szívatót” rendesen.

Megígérték nekik, hogy januártól további négy évig nem kell katalizátort szereltetniük a régi kétüteműjükbe azért, hogy átengedjék a műszaki vizsgán, utána viszont az erről szóló rendeletet „elfelejtették” közzétenni.

Persze, szó sincs arról, hogy a történtekből részt vállaló minisztériumi tisztviselők bármelyikét súlyos, vagy akár középsúlyos amnézia gyötörné, egyszerűen annyi történt, hogy a tárcaközi egyeztetés helyét ez ügyben átvette a tárcaközi veszekedés. A két illetékes minisztérium szakértői állítólag azon kaptak össze, hogy míg a közlekedésiek nagyvonalúan újabb négy évet adtak volna a trabantosoknak, a környezetvédelmi tárca szerint ebből az eszement füstölésből további három esztendő is bőven elég.

A lényeg az, hogy a kompromisszum megszületett, így aztán lesz további haladék. Mi történik, ha mégsem?! Akkor még mindig ott a teletankolás lehetősége. Tudják?!

Be kell térni egy közeli kúthoz, venni a Trabiba 25 liter benzint a 300 forintosból, majd pedig lazán „elmérni” a gépet 25 ezerért. Máris gazdagabbak lettünk 60 ezer forinttal, hiszen a nem létező kétüteműbe ugyebár katalizátort sem kell venni további 35 ezerért…

Petneházi Attila
E-mail:

[email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!