kiválósági ösztöndíj

2019.11.25. 21:38

Jó kezekben a pénz jövője

A jelek szerint megfelelően működik a Debreceni Egyetem a Magyar Nemzeti Bank közös szakemberképzése.

Fotó: unideb.hu

A Debreceni Egyetem (DE) 35 hallgatója nyerte el idén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Kiválósági ösztöndíját, további 18 hallgató pedig a pénzintézet és a felsőoktatási intézmény szakmai együttműködése keretében rendezett tanulmányi versenyeken ért el remek eredményt.

A szakemberképzés megújítása

A Debreceni Egyetem a Magyar Nemzeti Bank kiemelt partnereként vesz részt a hazai közgazdasági és pénzügyi szakemberképzés megújításában. Az együttműködés részeként jött létre az MNB Tanszék a DE Gazdaságtudományi Karán szeptemberben. – Az MNB fiókképzésén kifejezetten pénzügyi, számviteli, banki ügyletekkel, interakciókkal, a banki tevékenységgel kapcsolatos ismereteket tanulnak a hallgatóink, első kézből a jegybank munkatársaitól, mindezt az egyetem legnagyobb karán, a Gazdaságtudományi Karon. Ez szinte egyedülálló az országban – hangsúlyozta Szilvássy Zoltán, az egyetem rektora, hozzátéve, hogy az együttműködés keretében tanulmányi versenyt is indítottak az MNB-vel közösen a Debreceni Egyetem hallgatói számára. A tanulmányi megmérettetésre 3 témakörben várták a pályamunkákat: a XXI. századi innovációk társadalmi hatásai, zöld növekedés – fejlődés kisebb ökológiai lábnyom mellett, a pénz jövője – a jövő pénze. A legjobb dolgozatoknak járó elismerést 18 hallgató vehette át az MNB és a Debreceni Egyetem vezetőitől Budapesten.

Ugyanezen az ünnepélyes eseményen kapták meg oklevelüket azok a hallgatók is, akik a MNB Kiválósági ösztöndíjprogramján szerepeltek sikeresen.

Közösségi teljesítmény

A jegybank negyedszer hirdette meg a programot a pénzintézet tevékenységéhez kapcsolódó alap- és mesterszakos hallgatók támogatására. Az ösztöndíjak odaítélésének legfontosabb szempontja a kiemelkedő tanulmányi, tudományos és közösségi teljesítmény volt. Ebben a tanévben összesen 515-en, köztük a Debreceni Egyetem 35 hallgatója vehet részt a 10 hónapos pénzügyi támogatással járó programban – számolt be az unideb.hu internetes oldalon az egyetemi sajtóiroda.

HBN

Borítókép: Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a díjátadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában