Szenvedtek a halak a nyakzóhálótól

Szenvedtek a halak a nyakzóhálótól
Hajdúszoboszló – A két hajdúszoboszlói férfival szemben orvhalászat és állatkínzás miatt indul eljárás – adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségre november 22-én 4 óra körül tett bejelentést egy halőr arról, hogy Hajdúszoboszló közelében, a Keleti-főcsatornán két férfi feltehetőleg orvhalászik – olvasható a police.hu-n. A közlemény szerint a járőrök a helyszínre mentek és igazoltatták a férfiakat, akik valóban illegálisan, „nyakzóhálót” használva halásztak a csónakjukból. Az 56 éves V. Jánost és 59 éves társát, K. Sándort a rendőrök előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket – írja a rendőrség. A nyomozás adatai szerint a férfiak által használt háló nemcsak foglyul ejtette a halakat, hanem különös szenvedést is okozott azoknak.

hal2

hal3Fotók: police.hu

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben állatkínzás bűntett, valamint orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntető eljárást.Hajdúszoboszló.
HAON.HU


hirdetés