Villanyoszlop tetején rekedt macskát mentettek a lánglovagok

Villanyoszlop tetején rekedt macskát mentettek a lánglovagok
© Fotó: Pixabay
Hajdú-Bihar – Bajba jutott állathoz és épülettűzhöz is riasztották a tűzoltókat szombaton. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Tegnap reggel a 4-es számú főúton, Ebes közelében egy személyautó árokba csúszott. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik átvizsgálták a járművet, majd áramtalanították azt. A balesetben nem sérült meg senki.

Egy macska villanyoszlop tetejére mászott tegnap délelőtt Hajdúböszörményben, a Fazekas Gábor utcában. A gazdája személyesen kérte a tűzoltók segítségét. A hajdúböszörményi hivatásos egység is megállapította, hogy a macska a vezetékek közelében közvetlen életveszélynek volt kitéve. A tűzoltók kérték az áramszolgáltatók segítségét, akik az érintett vezetéket kiszakaszolták és ezt követően a macskát is lementették az oszlopról. Az eset során az állat nem sérült meg.

Füst áramlott vissza Debrecenben a Kálmáncsehi utcában egy családi ház kéményéből. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak a helyszínre, akik átvizsgálták a kéményt és kéziszerszámok segítségével a kéményben keletkezett dugulást eltávolították. A ház egyéb módon fűthető maradt. Később a debreceni Vadles utcába is eldugult kémény miatt vonultak a tűzoltók, ahol hasonlónak kéziszerszámokkal végezték a beavatkozást a tűzoltók. Mind a két esetben felhívták a lakók figyelmét a kémény felülvizsgálatára.

Tűz keletkezett a debreceni Simonffy utcában egy lakatlan épületben szombat délután. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés