Tragikus balesetnél, súlyos karambolnál dolgoztak a megye tűzoltói

Akt.:
Tragikus balesetnél, súlyos karambolnál dolgoztak a megye tűzoltói
© Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – Egy kamion és három személyautó ütközött kedden Biharkeresztes térségében, amely során egy ember életét vesztette, valamint Hajdúhadháznál is történt egy súlyos baleset.

A hétvégi nagy vihar után még kedden is dolgoztak a tűzoltók Püspökladányban. Felbőgtek a láncfűrészek a Bocskai-, a Móricz Zsigmond- és a Rákóczi utcán is.

Egy kamion és három személyautó ütközött a 42-es számú fő út 54-es kilométerszelvényénél, Biharkeresztes térségében kedden dél körül. A helyszínen a berettyóújfalui tűzoltók a járművekbe szorult utasokat feszítővágó és dugólétra segítségével kimentették, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A tűzoltók a sérült járműveket áramtalanították. A járművekben összesen öten utaztak. A baleset során egy ember életét vesztette. A mentést a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította.

Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Egy személyautó és egy teherautó ütközött össze a 4-es főút és a 354-es út kereszteződésénél, Hajdúhadház térségében kedden kora délután. A balesethez a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. Az eset során két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállították.

Bajba jutott gólyákon segítettek kedd este a berettyóújfalui tűzoltók. A négy gólya a berettyóújfalui szennyvíztározóba került, ahonnan nem tudtak tovább repülni. A helyszínre riasztott tűzoltók dugólétra segítségével szabadították ki a megriadt madarakat. A gólyák közül három a saját lábán elsétált. Egy gólya esetében az állatkórház segítségét kérték.

Egy ezerháromszáz négyzetméteres épület helyisége égett kedd este Hajdúhadház határában. A helyszínre vonult hajdúböszörményi, hajdúnánási és debreceni tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Az oltást a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította. A keletkezett kár jelentős.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés