Tisztítószeres csaló verte át a hajdúböszörményi vállalkozót

Akt.:
Tisztítószeres csaló verte át a hajdúböszörményi vállalkozót
© Illusztráció: Pixabay
Hajdúböszörmény – Összesen 400 ezer forintnyi kárt okozott neki. Az ügyben csalás bűntette miatt emeltek vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

A sértett vállalkozó a termékeit rendszeresen árulta Debrecenben, egy piacon, 2017 nyarán ott ismerkedett meg a vádlottal.

2017. augusztus 25-én a vádlott megjelent Hajdúböszörményben, a sértett tulajdonát képező élelmiszerfeldolgozó üzemben és a sértettnek különféle mosogató- és tisztítószereket ajánlott megvételre azzal, hogy ha nagyobb tételben vásárol belőlük, akkor még kedvezményesebb áron be tudja azokat szerezni és leszállítja a sértettnek.

A sértett még ugyanezen a napon 260 ezer forintot adott át a vádlottnak az általa megrendelt vegyi áru ellenértékeként.

A vádlott másnap, augusztus 26-án ismét felkereste a sértettet, akinek elmondta, hogy egy meghatározott márkájú mosogatószert tud nagyon olcsón beszerezni, amennyiben a sértett legalább egy raklapnyit rendel belőle. A sértett elfogadva a vádlott ajánlatát, még aznap 140 ezer forintot adott át neki.

A vádlott az általa megígért tisztítószereket nem szállította le a sértettnek, azok beszerzésére reális lehetősége nem volt, így szándékosan tévedésbe ejtette a hajdúböszörményi vállalkozót. A vádlott összesen 400 ezer forint kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg.

A sértett az eljárás során kérte, hogy a vádlott fizesse meg az okozott kárt, polgári jogi igényét előterjesztette.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen kisebb kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon – olvasható az ügyészség honlapján. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.


Illusztráció: Pixabay
Zsáka - A biztonsági őrök érték tetten, majdnem 75 ezer forintos kárt okozott. A férfi ellen a Berettyóújfalui Járási Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A zsákai férfi egy hulladékgazdálkodá...

Illusztráció: Pixabay
Berettyóújfalu - A Berettyóújfalui Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a taxissal szemben a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Tavaly szeptember 16-án a hajnali órákban a sértett barátaival Berettyóújfaluban egy szórakozóhelyre akart elmenni, ezért a belváros...Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés