Hajdú-Bihart is eláztatta a keddi vihar

Akt.:
A sok csapadék megnehezítette a tűzoltók dolgát
A sok csapadék megnehezítette a tűzoltók dolgát - © Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – A viharos időjárás miatt több helyre is ki kellett vonulniuk a megyei tűzoltóknak vizet szivattyúzni. Böszörményben háztűz is volt.

Veszélyesen megdőlt egy tíz méteres akácfa ága Tamásipusztán, kedden délelőtt. A nyíradonyi tűzoltók kézi erővel eltávolították a fa ágát.

Két melléképület és a lakóház tetőszerkezetének egy része égett tegnap délelőtt, Hajdúböszörményben, a Szénássy Mátyás utcában. A debreceni és a hajdúböszörményi tűzoltók közösen oltották három vízsugárral és kéziszerszámokkal a lángokat. Személyi sérülés nem történt, de jelentős anyagi kár keletkezett.

vi5

Fotó: katasztrófavédelem

Kedden délben, Balmazújvároson, a Kossuth utcában tíz méteres fa ága hasadt meg, amely a villanyvezetéket veszélyeztette. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók kosaras emelővel távolították el a fa ágát, a helyszínre az áramszolgáltató szakemberei is kiérkeztek.

A viharos időjárás miatt több helyre is ki kellett vonulniuk a megyei tűzoltóknak vizet szivattyúzni. Hajdúszoboszlón, az Bessenyei György utcában egy lakóház pincéjében gyűlt össze az esővíz. Debrecenben, az Eper utcában családi ház pincéjében és a kocsi lehajtón hatvan négyzetméteren fél méter magas víz állt. Debrecenben, a Daru utcában nagy mennyiségű csapadékvíz a csatornarendszerből áramlott vissza. A tűzoltók szivattyúval távolították el a felgyűlt vizet.

Komposzttároló égett Bihartordán, a Magtár utcában tegnap éjjel. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Anyagi kár nem keletkezett.

Hajdúszoboszlón, a Gázláng utcában nagyméretű fa dőlt az útra, kedden éjszaka. A helyi tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés