Európai tagságot kaptak a böszörményi traktorhúzók

Felvételünk a tavalyi rendezvényen készült
Felvételünk a tavalyi rendezvényen készült - © Fotó: Matey István
Hajdúböszörmény – A hajdúsági városban az idén ismét megrendezik a Traktorhúzó Európa Kupát.

Egyedülállónak számít Kelet-Európában, hogy a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület európai tagságot kapott – közölte Ficsor László elnök sajtótájékoztatón. A 2011-ben létrejött egyesület célkitűzése, hogy a magyarországi traktorhúzás népszerűsítése mellett a mezőgazdasági gépészetet és a traktorok világát is népszerűsítése.

Agrárshow-hangulat

Ez év augusztus 11-13. között Hajdúböszörményben ismét megrendezik a Hajdúsági Expót és a Traktorhúzó Európa Kupát – jelentette be Kiss Attila polgármester.

A Portfolio és az Agrárszektor.hu idén is egy konferenciával csatlakozik a kupához és a Hajdúsági Expóhoz. A Kelet-magyarországi Agrárfórumnak már harmadik éve a hajdúsági rendezvény ad otthont.
A térség egyik legjelentősebb agrárkonferenciáján a fő fókuszt a kapcsolatépítési lehetőségek mellett az elsőrangú szakmai program kapja. A programba vállalatvezetőket, gazdálkodókat, élvonalbeli szakértőket és a szakpolitika döntéshozóit hívjuk meg, akik a hazai agrárium legaktuálisabb kérdéseiről, a térség gazdasági kilátásairól és versenyképességéről, illetve a régió mezőgazdaságát és feldolgozóiparát hangsúlyosan érintő témákról osztják meg véleményüket.

A Hajdúsági Expo a térség egyik legnagyobb mezőgazdasági kiállítása, emellett házigazdája a Traktorhúzó Európa Kupa versenysorozat magyarországi futamának. A hamisítatlan agrárshow-hangulatot a Traktorkarnevál, gyakorlati gépbemutatók, szántóföldi bemutatók és fakitermelő verseny garantálják.

HBNHajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés