Állati komoly ez a kánikula

Kánikula a debreceni állatkertben
Kánikula a debreceni állatkertben - © Fotó: Matey István
Debrecen – Míg a debreceni állatkertben élő, meleg helyekről származó tevék, a struccok, a jávorantilopok és az ázsiai oroszlán egész jól elvannak ezekben a forró napokban, addig például a szibériai tigrisek, a vörös pandák, valamint az észak-kínai leopárd megfelelő közérzetének biztosításához az embernek is hozzá kell járulnia. A dél-afrikai pingvinek meglepően jól tűrik a nyár okozta megpróbáltatást.

A gondozók tapasztalatai szerint a hűvösebb élőhelyekhez szokott állatfajok ilyenkor általában levertek, kevesebbet esznek, mint máskor. Nekik egyebek mellett lédús takarmányokkal, klímázott házikókkal, párologtatókkal kedveskednek.

ha (1)Fotó: Matey István

A Madagaszkár szigetéről származó gyűrűsfarkú makik az állatkert sztárjai közzé tartoznak. Szinte állandó játékukkal gyakran csalnak mosolyt a látogatók arcára. A kis majmok ezekben a kánikulai napokban türelmetlenebbek, hajlamosak többet rivalizálni egymással. Ezen sok gyümölcs, például görögdinnye, mazsola és jégkrém biztosításával igyekeznek enyhíteni a gondozók.

Az állatkert igazgatója, Nagy Gergely Sándor szerint nem igazán a nappali 30-35 fokkal van probléma, hanem azzal, hogy éjszaka sem hűl le eléggé a levegő.

OCs


Debrecen - Lédús takarmányokkal, fagyasztott finomságokkal, hűtőfürdőzéssel biztosítanak megfelelő hűsölési lehetőséget az állatoknak a forró napokban a debreceni állatkertben - közölte a nagyerdei kultúrpark igazgatója kedden az MTI-vel. Nagy Gergely Sándor tájékoztatása szerint a nagy hőség elv...Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés