A kerekestelepi fürdőben pattogtak a strandröplabdák

A kerekestelepi fürdőben pattogtak a strandröplabdák
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség által rendezett Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság második fordulójára került sor szombaton és vasárnap a Kerekestelepi Fürdő és Lyra Beach Kempingben. Szombaton a női és a férfi párosok, míg vasárnap a vegyes kettesek játszottak.

Most először két kategóriában is nevezhettek a párosok. Az A kategóriában az igazolt játékosok, a B-ben csak azok, akik az idei bajnokságban felnőtt vagy junior játékengedéllyel nem rendelkeztek. Végül azonban csak a hölgyeknél került sor mindkét kategóriában külön játékra, ugyanis a férfi és a vegyes párosok úgy döntöttek, hogy együtt szeretnének versenyezni.

Az erősebb nem küzdelmeiben több fiatal pár is szépen szerepelt, de végül az első két helyen két rutinos páros végzett. A Berkes Zoltán, Tóth Dániel kettős nyerte a versenyt, a Mike Szabolcs, Zsembrovszky Dániel duó előtt. Harmadik helyen zárt Juhász József, Kusnyér Gergővel az oldalán.

Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

Az összetett pontversenyben a mostani győzelemnek köszönhetően Berkes Zoltán átvette a vezetést. Ő 12 ponttal áll a tabella élén, megelőzve az egyaránt 8 pontos Bán Balázst és Mészáros Zoltánt.

A hölgyeknél az A kategóriában Almási Nóra és Kiss Viktória végeztek az élen. Második lett a Tamás Adél, Szilágyi Csenge páros, míg a bronzérmeket Dr. Kovács Katalin és Kovács-Miskolczi Noémi vehették át.

Az először megrendezett B kategóriában a Gulyás Vivien, Veres Zsófia páros győzött. Második helyen végzett F. Nagy Eszter és Csendom Anna, a harmadik helyre pedig Vojth Laura ért be Fejes Petrával.

Az összesített pontversenyben 7-7 ponttal Marczin Daniella és Zolnai Vanda állnak az élen. Szintén holtversenyben 6-6 ponttal követi őket Dénesi Brigitta és Győri Panna.

A vegyes párosoknál 14 páros nevezett. A mezőnyt Dr. Kovács Katalin és Gyula Zoltán utasították maguk mögé. Második helyen végzett a Béni Kitti, Fazekas Balázs Páros, bronzérmet szerzett Keczeli Zsanett és Ujlaky Gergő.

Az összetett pontversenyben Kovács Katalin átvette a vezetést, 9 ponttal áll. Egy ponttal előzi meg az egyaránt 8 pontos Pintér Andreát és Kis Pétert.

A következő fordulót – szintén A és B kategóriában is – 2017. június 17-én (női és férfi párosok) és 18-án (vegyes párosok) a Hajdúböszörményi Strandfürdőben rendezik meg.

Az eredmények, képek, az összetett verseny állása és a versennyel kapcsolatos más információk megtalálhatók a szövetség honlapján és a Facebookon.Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés