Nők, anyák, dolgozók

Hajdúböszörmény - A rendezvények célja változtatni az emberek gondolkodásán.

Hajdúböszörmény - A rendezvények célja változtatni az emberek gondolkodásán.

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete és a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal pályázati forrásból valósítja meg a Vöröskereszt a nőkért Hajdú-Bihar megyében című projektet.

A programsorozat egyik kiemelt célja a munkáltatók érzékenyítése." Koláné dr. Markó Judit

A Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal mint konzorciumi partner a program megvalósításával a munkáltatók és szakmai szervezetek érzékenyítését célzó programsorozat mellett vállalta, hogy rendezvénysorozatot szervez az atipikus foglalkoztatási formák és rugalmas munkaszervezési módok elterjesztésére a munkavállalók és munkáltatók számára. Bemutatnak továbbá jó gyakorlatokat s olyan nőket, akik a vidékfejlesztésben, a térség- és gazdaságfejlesztésben dolgoznak.

– Vállaltuk továbbá a női foglalkoztatásban kiemelkedő szereppel bíró helyi szervezetek, szakmai kamarák, vállalkozói szervezetek számára kerekasztal-beszélgetés és csoportos műhelymunka megszervezését is – fogalmazott Koláné dr. Markó Judit, Hajdúböszörmény jegyzője. Hozzátette, a rendezvények célja változtatni az emberek gondolkodásán azzal kapcsolatosan, hogyan nézzünk másképp a szülők, gyermekek, családi feladatok, munka viszonyaira; hogyan gondolkozzunk másképp és hogyan ösztönözzük a résztvevőket arra, hogy minden esetben keresni kell a megoldásokat.

Koláné dr. Markó Judit már 18 éve dolgozik a közigazgatásban, hat éve jegyző, emellett maga is kisgyermekes családanya, így nap mint nap vannak olyan helyzetek, amiket meg kell oldania, hogy a munka és az anyaság között megtalálja az egyensúlyt.

BB


Nehéz még elképzelni

– Munkám közben tapasztalom, milyen nehéz munkáltatói szempontból respektálni az atipikus foglalkoztatási formákat. Pedig tény, hogy ha egy anya lehetőséget kap például a részmunkaidőben való munkavégzésre, tehát megnyugszik, hogy reggel el tudja vinni a gyermekét óvodába, iskolába, sőt azon sem kell izgulnia, hogy délután mikor végez, sokkal összeszedettebben tud dolgozni 8 helyett akár 6 órában is – fogalmazott Koláné dr. Markó Judit. Hazánkban, ha megváltozna a társadalmi gondolkodásmód a foglalkoztatást illetően, s a munkáltatók túllépnének a tipikus foglalkoztatáson, sok nő nem kerülne éles változtatás elé, amikor újra munkába áll – folytatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!