A város napját ünneplik Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény - Sokszínű programokat kínál az idei város napja Hajdúböszörményben.

Hajdúböszörmény - Sokszínű programokat kínál az idei város napja Hajdúböszörményben.

A kulturális, zenés, szórakoztató programokat kiegészítik a történelmi múltunkra való emlékezés kapcsán szervezett és az egyházi, valamint civil egyesületek által kínált rendezvények – olvasható a város honlapján.

Kiss Attila polgármester a rendezvénysorozatról tartott sajtótájékoztatón elmondta, szeptember 12. és 16. között minden korosztály megtalálhatja a kedvére valót a programok között.

Loment Péter lelkipásztor hozzátette, a Bocskai téri református templom ad otthont a szeptember 13-ai ünnepi testületi ülésnek, emellett szeptember 15-én a nyitott templomok napjával, szeptember 16-án pedig Fekete Károly hálaadó istentiszteletével, és a megújult gyülekezeti ház átadásával, valamint a Baltazár Dezső Református Általános Iskola tornatermének alapkőletételével járulnak hozzá a város ünnepéhez.

Nagy Imre, a Civilek a Lakóhelyért Egyesület elnöke kiemelte, szombaton, szeptember 15-én egész napos programokat kínál a Kemencés Nap és Kuglóf fesztivál a Tájházakban. A hagyományos paraszti konyha ízvilága mellett az idei esztendőben az egykori polgári háztartások által kedvelt kuglófot is megkóstolhatjuk a rendezvényen. A gasztronómiai rendezvény emellett a Szabadhajdú Kft. rendezésében megannyi kulturális programmal is kiegészül – tette hozzá.

Ez a nap, vagyis szeptember 15-e még egy nagy rendezvényt, a Richter Egészségváros programját kínálja Hajdúböszörmény lakossága számára – hangsúlyozta Erdős András. A helyi rendelőintézet főorvosa kiemelte, a Bocskai téren megannyi ingyenes szűrésen, előadáson, és az egészségtudatosság témájában szervezett programon vehetünk részt. A Richter Gedeon Részvénytársaság adománypont gyűjtéssel támogatja ugyanis a Hajdúböszörményi szakrendelőt. A résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért járó adományponttal növelni tudják az adományalapot.

Ezért is kérik a lakosságot, hogy csatlakozzanak a reggel 9 órakor, a Kálvin téri rendelőtől induló Egészségsétához, amellyel dupla részvételi ponttal járulnak hozzá az adomány gyarapításához. A cél: egy videoendoszkópos labor kialakítása Hajdúböszörményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!