Az Európa Kupa sorsáról is döntenek a traktorhúzók

Hajdúböszörmény - A viadal rangját növeli, hogy a helyi egyesület immár teljes jogú tagja az európai szövetségnek.

Hajdúböszörmény - A viadal rangját növeli, hogy a helyi egyesület immár teljes jogú tagja az európai szövetségnek.

A Hajdúsági Nyár részeként rendezik meg a Hajdúsági Expót, illetve a Hajdúhetet és a Traktorhúzó Európa Kupát. Többek között ez is elhangzott azon a sajtótájékoztatón, amelyet Fórizs László alpolgármester tartott augusztus 3-án a Széchenyi iskola melletti pályánál.

Gellénné Herpai Gabriella, a Keleti Fejlesztő Iroda Kft. munkatársa elmondta, hogy a 4000 négyzetméternyi területre negyven kiállító jelentkezett eddig, rajtuk kívül húsz termelő, valamint vásározó is jelen lesz. A rendezvény központi programja a Kelet-magyarországi Agrárfórum 2018, amely augusztus 10-én sajtótájékoztatóval kezdődik; középpontjában a kapcsolatépítés áll, mellette a szakmai programokban az agrárium legidőszerűbb kérdéseit vitatják meg a szakemberek.

Szarvas-Szabó Katalin, a Szabadhajdú Nonprofit Kft. ügyvezetője a jubileumi, huszonötödik Hajdúhét programjairól tájékoztatta a sajtó képviselőit, melyet augusztus 16–19. között tartanak. Elmondta, a kulturális rendezvény az idén már nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen a magyar könnyűzenei élet legjobbjai mellett fellép a Boban Markovic Orkestar is. Rajtuk kívül jó alkalom lesz ez a helyi művészeti csoportok számára, hogy a helyi közönség számára is megmutassák képességük legjavát.

Az Európa Kupa sorsa dől el a traktorhúzó verseny Mini Modified kategóriájának hajdúböszörményi futamán. A küzdelem rangját növeli, hogy a helyi egyesület immár teljes jogú tagja az európai szövetségnek. A kategória legjobbjait most először láthatja majd a közönség, az augusztus 10–12. között rendezendő megmérettetés középső napján, 11-én. A következő napon pedig a Prostock kategória kiválóságai szállnak nyeregbe – jelentette be Ficsor László, a helyi egyesület elnöke.

- Gargya Imre -


[related-post post_id="3917972"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!