360 fokos videó: mezőgazdasági Forma–1 Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény - Hat kilométer hosszan sorakoztak a parádéra a versenygépek.

Hajdúböszörmény - Hat kilométer hosszan sorakoztak a parádéra a versenygépek.

Kezdetét vette a háromnapos Traktorhúzó Európa Kupa és Amatőr Traktorhúzó Verseny, amelyet már hetedik alkalommal tartanak meg Hajdúböszörményben. A rendezvény első napja a hagyományos traktorkarnevállal rajtolt pénteken. Tizenhat éve már gyökeret vert a tractor pulling (traktorhúzás) és az azt megelőző felvonulás Böszörmény utcáin.

Hétvégén az erőgépek Mekkájává változik az ország negyedik legnagyobb városa. Szombaton a Mini Modified versenytraktorok kategóriájában mérik össze erejüket az Európa-kupáért, majd másnap a Pro Stock gépek osztályában lesznek futamok. Dízelfüst és több ezer lóerős traktorok viadala – talán ez jellemzi legjobban, ami látható és hallható lesz a lelátókról; az élmény garantált a majdnem 30 fokos hőségben.

Magyarországon csekély számú versenygéppel találkozhatunk.

– Büszkén mondhatom, hogy már hetedjére tartunk Európa-kupát, és általában duplázunk, ugyanis minden évben két kategóriában indulnak a versenyzők. Akad olyan ország, ahol több száz gép van, de húsz év alatt csak egy Európa-kupát szerveztek – büszkélkedett Bodnár János ötletgazda, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke.


[related-post post_id="3949259"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!