Új eszközökkel „térfigyelnek” Böszörményben

Hajdúböszörmény - Modernebb eszközöket szereltek fel az elöregedett kamerák helyett.

Hajdúböszörmény - Modernebb eszközöket szereltek fel az elöregedett kamerák helyett.

Korszerűsítették a hajdúböszörményi térfigyelő kamerarendszert – jelentette be kedden sajtótájékoztatón Kiss Attila polgármester.

A térfigyelő kamerarendszer kiépítése 2008-ban kezdődött két kamerával, majd az utolsó bővítési szakasz 2015-ben fejeződött be. Számos példa bizonyította, hogy több személyi és vagyon elleni bűncselekmény felderítésénél nyújtottak segítséget a kamerák által felvett képek. Azonban a 8-10 éve folyamatosan dolgozó eszközök elöregedtek. A város 2018. évi költségvetésében a korszerűsítésükre elkülönített összegből a meglévő rendszerben a kamerák, a jeltovábbításhoz szükséges eszközök vásárlására, a kamerák áthelyezésére és a beszerzett eszközök beüzemelésére került sor.

A piacon a meghatározott értékhatáron belül a legjobb technikai paraméterekkel rendelkező eszközök kerültek beszerzésre, egészen pontosan 26 darab kamera. A beszerzett eszközök egy része kültéri, amely 360 fokban elforgatható, éjszaka minimális fényigénnyel látó, nagy felbontású kamera, míg másik részük motoros zoommal rendelkező nagy felbontású, minimális fényigénnyel éjszaka is látó fix látószöggel rendelkező csőkamera. A kamerák a meglévő rendszerhez lettek csatolva, így ezek megfigyelését, a közvetített képek ellenőrzését és a jogszabályok adta kereteken belül rögzített felvételek visszanézését a rendőrség végzi.

Az elmúlt évtized tapasztalatai, valamint a szakemberekkel és a rendőrséggel történt egyeztetések alapján több kamerát is áthelyeztek. Például a Kálvin téri körforgalomnál lévő kamera helyett az orvosi rendelő épületére került ki két új kamera, így folyamatosan megfigyelhető a körforgalom és a csatlakozó utak teljes keresztmetszete, valamint a Korpona utcai területek. A Városi Fürdő elé is felszereltek egy kamerát, ami folyamatosan látja a parkoló területét.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!