kikapcsolódási lehetőség

2020.06.03. 12:12

Kondiparkkal bővült Hajdúnánáson a Liget

A most átadott létesítmény a terület komplex felújításának részeként készült el.

Fotó: Girus Zsolt / Polgármesteri Hivatal

Immár a Liget területén is van kondipark, a Nagy Norbert Sportközpont mellett. Az itt kialakított szabadtéri kondiparkot péntek délután adták át a nagyközönségnek. A régóta várt közösségi teret Szólláth Tibor polgármester közösen avatta fel a Hajdúnánásról elszármazott Nagy Józseffel, a budapesti Testnevelési Egyetem munkatársával, akinek közreműködésével sikerült a létesítményt a Liget területére telepíteni.

A városban lévő sportolási lehetőségek köre az új kondiparknak köszönhetően 9 darab kültéri fitneszeszközzel bővült.

További tervek vannak

– Az Ady Endre-lakópark felújítása alatt a Liget egy jó alternatíva lehet azok számára, akik elcsendesedésre vagy épp aktív kikapcsolódásra vágynak – jelentette ki Szólláth Tibor. Mint elmondta, a terület felújításánál fő szempont volt, hogy egy olyan közparkot alakítsanak ki, amely minden generáció számára kikapcsolódási lehetőséget biztosít.

Fotó: Girus Zsolt / Polgármesteri Hivatal

A Ligetet az elmúlt években lehetőségeihez mérten az önkormányzat igyekezett méltó módon felújítani, a területet rendezni. Az elmúlt időszakban lényegesen látványosabb fejlődés kezdődött meg: többek között fásítás, zöldterületek kialakítása, térkövezés, parkosítás, öntözőrendszer telepítése, parkolók és most a kondipark létesítése.

A következő időszakban padokat, sütögetőket, játszótéri elemeket, filagóriákat helyeznek el. A tó körül sétálóösvényt, pump track pályát (kerékpáros pályát), szánkódombot is kialakítanak. A további fejlesztések között szerepel egy régi vasúti mozdony rekonstrukciója, stég a kis tóra, térfigyelőkamrák telepítése, közösségi mosdó kialakítása és biciklitároló kihelyezése.

– A Liget felújítása közel sem ért véget, terveink szerint jövő év tavaszán befejeződhetnek a munkálatok, és olyan lehet ez a terület, amilyennek megálmodtuk – emelte ki a polgármester.

Harsányi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!