Korszerűsítés

2022.08.22. 16:22

Fontos csomópontot zártak le a Nagyerdőn, megnéztük, hogy boldogulnak az autósok

Villamospályaszerkezet-átépítés miatt változott a forgalmi rend az Egyetem térnél.

Forrás: Czinege Melinda

A Nagyerdei körút és az Egyetem tér kereszteződésében pályaszerkezet-átépítést végez a DKV Zrt. augusztus 22. és szeptember 18. között. A munkálatok idejére a zeneművészeti kar épülete előtti szakaszt lezárták, tehát az Egyetem sugárútról nem lehet átjutni a körútra. Utóbbi érintett részén pedig egy sávban halad a forgalom.

Hétfő délelőtti ottjártunkkor a munkálatok már javában zajlottak, azonban forgalmi fennakadás nem volt sem a Nagyerdei körúton, sem pedig az Egyetem sugárút végi körforgalomnál.

A munkálatok ideje alatt módosított menetrend szerint közlekedik az 1-es villamos is. A szerelvények a Nagyállomástól az egyetemig közlekednek, majd onnan visszafelé indulnak el, ezért a Medgyessy sétány megállóhelyet nem érintik.

A visszaúton azonban a DKV létesített ideiglenes megállóhelyeket az Aquaticum és a Medgyessy sétánynál. Továbbá a munkálatok ideje alatt mindkét villamos vonalon tanszüneti menetrend lesz érvényben.

BS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!