Hajdú-Bihar

2018.04.08. 20:49

Egy botláson kívül semmi

Hajdú-Bihar - Hajdú-Biharban Tépén szavaztak a legtöbben, a legkevesebben Toldon járultak az urnákhoz.

Hajdú-Bihar - Hajdú-Biharban Tépén szavaztak a legtöbben, a legkevesebben Toldon járultak az urnákhoz.

Megbotlott, elesett a sárrétudvari szavazókör nyitásakor a helyi szavazatszámláló bizottság elnöke vasárnap reggel, majd miután a lába bedagadt, délután elhagyta a szavazóhelyiséget és felkereste a berettyóújfalui kórházat. Dr. Dobi Csaba, a Hajdú-Bihar Megyei Területi Választási Iroda vezetője ezen kívül semmilyen rendkívüli eseményről nem tudott beszámolni. – Egyedül Debrecenben volt néhány szavazókör ahol 19 óra 5 és 19 óra 6 perckor zártak a szavazókörök, mert néhányan még sorba álltak – mondta.

A szakember arról is beszélt, hogy a 18 óra 30 perces részvételi adatok szerint a szavazásra jogosultak 62,93 százaléka jelent meg valamelyik hajdú-bihari szavazókörben. (Az országos átlag ekkor 68,13 százalék volt.) A megyei szavazók a 4 évvel ezelőttinél nagyobb számban vettek részt a voksoláson.

Hajdú-Biharban a legtöbb választópolgár Tépén járult az urnákhoz, ahol 73 százalékos volt a részvételi arány a 18 óra 30 perces összesítés szerint. A legkevesebben Toldon éltek választójogukkal.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!