Gazdaságvédelem

2020.06.12. 11:31

ITM-államtitkár: kétszázezer embernek segítettek a bértámogatási programokkal

Célba ért a kormányzati támogatás: már mintegy kétszázezer embernek segítettek a munkahelyvédelmi és a munkahelyteremtő bértámogatásokkal.

Koronavírus - Munkahelyvédelmi bértámogatást vehetett át a hajdúszoboszlói Hungarospa Zrt.

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Ezt az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára közölte pénteken Hajdúszoboszlón, mielőtt támogatási okiratot adott át a Hungarospa Zrt.-nek.

Bodó Sándor elmondta: a csökkentett munkaidőben foglalkoztatottaknak segítő munkahelyvédelmi támogatást eddig 13 ezer cég igényelte 160 ezer munkavállalónak, eddig ezen a címen 26,5 milliárd forintot fizettek ki – írja az MTI.

A program rendkívül népszerű, csupán csütörtökön több mint 2600 dolgozóra nyújtottak be támogatási igényt a vállalkozások – fűzte hozzá az államtitkár.

Bodó Sándor beszámolt arról is, hogy a kutatás-fejlesztés területén dolgozók támogatására ezer cég 16 ezer dolgozóra 11,7 milliárd forint támogatást kapott. A néhány napja indult munkahelyteremtő támogatásra péntekig több mint 7 ezer kérelem érkezett, 11 ezer dolgozóra több mint 12,6 milliárd forint támogatási igénnyel – sorolta.

A kormány bértámogatási programjaira a legtöbben Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyékből pályáztak – jelezte Bodó Sándor hozzátéve, hogy Hajdú-Biharban 600 vállalkozás 6700 munkavállalóra, Hajdúszoboszlón 31 cég 610 dolgozóra nyújtott be támogatási igényt.

Bodó Sándor bejelentette: a kormány 274 munkavállaló megtartására 40,5 millió forint vissza nem térítendő bértámogatást nyújt a Hungarospa Zrt.-nek.

Bodó Sándor (b) munkahelyvédelmi bértámogatói okiratot ad át Kircsi Lajosnak, a hajdúszoboszlói Hungarospa Zrt. vezérigazgatójának | MTI / Czeglédi Zsolt

Az államtitkár, miután átnyújtotta a támogatási okiratot Kircsi Lajos vezérigazgatónak, reményét fejezte ki, hogy a támogatás is hozzájárul a turisztikai szezon biztonságos indulásához Hajdúszoboszlón.

Borítókép: Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára (k), Czeglédi Gyula polgármester (b) és Kircsi Lajos vezérigazgató

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában