Gazdaság

2018.12.17. 21:53

A Schaeffler debreceni gyakorlati képzése már tíz éves

<strong>A Schaeffer-csoporthoz tartozó FAG Magyarország Ipari Kft. 2018. december 13-án jubileumi rendezvényen ünnepelte, hogy már egy évtizede lépett be a duális szakképzés rendszerébe. Szabó Péter ügyvezető köszöntőjében kiemelte a cégcsoport egyik legfőbb célkitűzését: piacképes szaktudással rendelkező szakemberek kerüljenek ki a Schaeffler Akadémia tanműhelyeiből.</strong>

A Schaeffer-csoporthoz tartozó FAG Magyarország Ipari Kft. 2018. december 13-án jubileumi rendezvényen ünnepelte, hogy már egy évtizede lépett be a duális szakképzés rendszerébe. Szabó Péter ügyvezető köszöntőjében kiemelte a cégcsoport egyik legfőbb célkitűzését: piacképes szaktudással rendelkező szakemberek kerüljenek ki a Schaeffler Akadémia tanműhelyeiből.

Dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere hangsúlyozta, hogy a duális szakképzési rendszerben végzett diákok könnyedén el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. Miklóssy Ferenc a Hajdú Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint elengedhetetlen a vállalatok szerepvállalása a gyakorlati képzésben, és ebben jó példával élen jár az FAG Magyarország Ipari Kft., hiszen elsők között ismerték fel a szakképzésben rejlő lehetőségeket. Tirpák Zsolt kiemelte, hogy a duális szakképzésben nem bizonyítványt, hanem jövőt kapnak a diákok, s folytatni kell az együttműködést a város, a szakképzési centrum és a vállalatok között.

A Schaeffler debreceni telephelyén 2008. júniusától már 312 tanuló vehetett részt gyakorlati képzésben. Ebből eddig 162 diák végzett, akik közül többségük azóta is a cég munkavállalói. Jelenleg 620 m2-en folyik a gyakorlati oktatás, ez a terület azonban a rövidtávú tervek alapján, a duplájára fog nőni, és még korszerűbb eszközökkel és gépekkel fogják emelni az oktatás színvonalát. A Schaeffler diákjai folyamatosan megmérettetik magukat szakmai versenyeken, ahol kiemelkedő helyezéseket érnek el, így a tanulók mellett a képzést végző oktatókra is nagyon büszke a cég. Ezért az ünnepségen a legkiemelkedőbb eredményeket elért szakoktatót, Kádár Jánost, oktatói és nevelő munkáját elismerő oklevéllel jutalmazták.

Az FAG Magyarország Ipari Kft. kiveszi részét a pályaorientációból is, folyamatosan várja a gépi forgácsoló, ipari gépész, a villanyszerelő és a mechatronikai technikus szakma iránt érdeklődő általános iskolás diákokat. Emellett elkötelezett a technikus képzés irányában is, ennek köszönhetően indítják el a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumában a Schaeffler osztályt, melyről az együttműködési megállapodást hamarosan aláírják.

 

- PR cikk -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!