Gazdaság

2018.11.16. 18:11

Jól teljesítettek a városi cégek

Debrecen - Amióta önkormányzati tulajdonba került, egyre többen szállnak meg a Hotel Lyciumban.

Debrecen - Amióta önkormányzati tulajdonba került, egyre többen szállnak meg a Hotel Lyciumban.

A terveknek megfelelően halad a Nemzetközi Iskola építése Debrecen pallagi részén. Az alapvetően kellemes őszi időnek köszönhetően eddig a munka 20-30 százalékával készültek el – számolt be Papp László, Debrecen polgármestere a debreceni önkormányzat csütörtöki közgyűlésén. Elmondta: az intézmény alsó tagozatának igazgatóját már kiválasztották, zajlik a szakmai program összeállítása. Az első tanév jövő ősszel kezdődhet.

Jól „muzsikálnak” a városi cégek

Papp László arról is beszélt, hogy az önkormányzati vállalatokat összefogó Debreceni Vagyonkezelő Holding szép első félévet zárt. – A tagvállalatok kivétel nélkül terven felül teljesítettek. Gazdálkodásuk stabil, kiegyensúlyozott – fogalmazott. Hozzátette: örömteli, hogy a DKV egyre több jegyet és bérletet ad el, növekszik az ebből származó árbevétel.

Népszerűvé vált a Hotel Lycium

A Gyógyfürdő Kft. is pozitív irányba mozdult el, jó döntés volt a Lycium Hotel megvásárlása, az jelentős mértékben hozzájárul a cég árbevételének növekedéséhez. – Amikor átvettük a Hotel Lyciumot, annak éves átlagos töltöttségi szintje 47 százalék volt. Júliusban ez meghaladta a 90 százalékot – ismertette a képviselőkkel a polgármester. A város vezetője ez alapján arra számít, hogy a szálloda éves átlagos kihasználtsága meghaladja majd a 70 százalékot. Amennyiben ez így lesz, versenyre kelhet a folyamatosan 70-80 százalékos töltöttségi mutatóval rendelkező másik önkormányzati tulajdonú szállodával, az Aquaticum Hotellel. Papp László szerint ez az azért is rendkívüli, mert miközben az utóbbi szállodát 3 éve felújították, a Lycium csak kisebb „ráncfelvarráson” esett át az utóbbi időben.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!