Gazdaság

2018.07.04. 19:02

Nekik is előnyös az online számlázás

Debrecen - Hosszú távon ez a rendszer is olyan megszokott lesz a vállalkozóknak, mint az online pénztárgép.

Debrecen - Hosszú távon ez a rendszer is olyan megszokott lesz a vállalkozóknak, mint az online pénztárgép.

Az online számlaadat-szolgáltatás bevezetéséről, annak használatáról és előnyeiről tartott szakmai tájékoztatót a vállalkozások számára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Vállalkozói Akadémia sorozatban, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében, szerdán.

- Országos szinten is hatalmas lehetőség az online számlaadat-szolgáltatás, amely online számlázásként terjedt el a közbeszédben – mondta Póser Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági szolgáltató tagozatának alelnöke. Hozzátette: a Magyarországon használatos informatikai rendszerekről külföldön is dicsérően szólnak, ez pedig hatalmas elismerésnek számít.

A gazdaság fehérítése a cél

A NAV képviseletében Honosi Krisztina tartott előadást a jelenlévőknek. Ismertette az új rendszer törvényi hátterét, illetve azt, hogy a vállalkozóknak hogyan kell használniuk az online számlázást. Hangsúlyozta, a rendszer lényege, hogy a gazdaságot még tovább fehérítsék, és a kiállított számlák adatai azonnal eljussanak a NAV-hoz. Az adóhatóság így hatalmas adatbázishoz jut, amely lehetővé teszi a vállalkozók számára, hogy ha nem találnak egy számlát, akkor könnyen lekérdezhetik azt. Az áfabevallást azonban ettől függetlenül is ugyanúgy el kell készíteni az érintetteknek.

BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!