Gazdaság

2018.03.23. 16:01

Átadták a DPD regionális depóját a debreceni repülőtéren

Debrecen - Átadták a DPD nevű csomagküldő cég új debreceni depó csarnokát a helyi repülőtér mellett.

Debrecen - Átadták a DPD nevű csomagküldő cég új debreceni depó csarnokát a helyi repülőtér mellett.

A Xanga cégcsoport fejlesztési filozófiája az, hogy zöldmezős helyszínen, a semmiből építsünk valamit. A debreceni Határ úti ipari parkban és a repülőtér mellett is ugyanezt követjük – jelentette ki Herdon István, a Xanga Group vezérigazgatója pénteken a DPD nevű francia csomagküldő cég, a debreceni repülőtér mellett elkészült új raktárának átadóján, mely szintén az ő beruházásukban készült el.

Herdon István kiemelte, hogy a légikikötőnél 2012-ben kezdték meg a fejlesztéseket. – A repülőtérhez kapcsolódva cargo bázist, a vasúti szállításhoz konténer terminált, fedett átrakót és 27 ezer négyzetméternyi raktárat, irodát építettünk – emlékeztetett. Elmondta: a létesítményekben jelenleg 12 vállalat, mintegy 300 főt foglalkoztatva működik. A tervezett létszámbővítések eredményeképp a logisztikai bázison foglalkoztatott munkavállalók száma ez év végére várhatóan eléri majd az 500-at. A Xanga egy 50 ezer négyzetméteres logisztikai fejlesztést is tervez a területen – tette hozzá Herdon István.

Európában a második

Milos Malanik, DPD group CEE regionális igazgatója arról beszélt, hogy a DPD Hungária a nemzetközi DPDgroup hálózat tagjaként Európa második legnagyobb nemzetközi csomagszállítási hálózatának része. A cégnél 68 ezer munkavállaló dolgozik összesen és évente 4,8 millió csomagot kézbesítenek.

Nagy foglalkoztatók

Hosszú Csilla, DPD Hungária Kft. ügyvezető igazgatójának szavaiból kiderült, hogy a vállalat jelenleg 19 magyar vidéki és két budapesti depóval rendelkezik, 240 főt foglalkoztat és csaknem 700 alvállalkozó futárral szolgálja ki ügyfeleit. A 842 négyzetméteres debreceni csarnokban 20-an találtak munkát. Az ideérkező csomagok belföldi szállítás esetén már a következő munkanapon a címzetthez kerülnek.

Új bekötőutat építenek

– Debrecen gazdasági súlya, a közlekedésben, a légi közlekedésben betöltött szerepe rendkívül nagymértékben fejlődött az elmúlt években – jelentette ki az avatón Papp László, Debrecen polgármestere. Hangsúlyozta, hogy a magyar tulajdonú Xanga cégcsoporttal való együttműködésnek köszönhetően ugrásszerűen korszerűsödött a debreceni repülőtér és annak közvetlen környéke. A polgármester arról is beszámolt, hogy hamarosan egy új a légikikötőbe vezető utat építenek, amely szintén hozzájárulhat a terület, a városrész további gyarapodásához.

- Orosz Csaba -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!