Labdarúgás

2022.12.07. 14:56

Vadicska Zsolt Argentína sikeréért szorít

A Loki-legenda nagyra becsüli Lionel Messi játékát, így szurkol a dél-amerikaiak győzelméért.

Forrás: AFP

A katari rendezésű tornán már a végső szakaszban járnak a csapatok, ahol Marokkó, Horvátország, Portugália, Franciaország, Brazília, Argentína, Anglia és Hollandia reménykedhet még a győzelemben. Többnyire azok a válogatottak kerültek a legjobb nyolcba, akiket a legtöbben vártak, bár így is akadtak meglepetések a vb során. Vadicska Zsolt a HAON-nak elmondta, követi a mérkőzéseket, s nem lepte meg – többek között – a németek blamája sem. – Természetesen vannak olyan együttesek, akiknek a korai búcsújával talán senki sem számolt. 

A Nationalelf esetében furcsán hangozhat, de túlteljesítették az elvárásaimat, hiszen a torna előtt sem keltettek végső esélyeshez méltó benyomást. A csoportmeccsek alatt sem volt kiegyenlített a teljesítményük, így nem éltem meg akkora drámaként a kiesésüket.

 Nem egyszerű egyik játékosnak sem a fárasztó szezon közben érkezni egy világbajnokságra, ahol értelemszerűen a legjobbat várja tőle a szurkoló. Ennek megfelelően voltak kevésbé érdekes meccsek is Katarban. Nyilvánvalóan Marokkó menetelése egészen elképesztő, de Japán teljesítménye is minden tiszteletet megérdemel – értékelt az egykori DVSC-védő, aki hozzátette: a modern futballban nem meglepő, hogy a kevésbé esélyesebb válogatottak is tudnak nagy eredményeket elérni akár egy ekkora világeseményen is. 

Forrás: DVSC

Argentin sikerben bízva 

Az előzetes esélyeket latolgatva – már amennyire lehetséges ez – az egyik legvalószínűbb elődöntős párosítás egy igazi klasszikus lehet: Argentína–Brazília. Ehhez az álompárosításhoz mindkét csapatnak sikerrel kell venni a következő akadályt a negyeddöntőben, mindenesetre igazi futballcsemege lenne a fanatikusoknak világszerte. Vadicska Zsolt portálunknak elmondta, Lionel Messi karrierjének méltó lezárása lehetne a világbajnoki aranyérem. – Mindenekelőtt meg kell említenem, hogy elfogult vagyok abban a kérdésben, hogy ki lehet a végső győztes, hiszen kiskorom óta Argentínának szurkolok. Az a tény, hogy éveken keresztül veretlenek voltak önmagáért beszél, még akkor is, ha sokak szerint nincsenek olyan kemény ellenfelek Dél-Amerikában, mint Európában. Folyamatosan követem Lionel Scaloni csapatának mérkőzéseit, és a vb-n fejlődő tendenciát mutatnak. 

Nem a legnagyobb esélyesek között tartom számon Lautaro Martinezéket, de azt szeretném, hogy ők nyerjék a tornát

 – nyilatkozta a szakember, majd hozzátette: Franciaországot tartja a legnagyobb favoritnak a végső győzelemre. 

Az első negyeddöntőt, a Horvátország–Brazília találkozót pénteken 16 órakor rendezik az Education City Stadiumban. 

Orosz Krisztofer 

Vadicska Zsolt negyeddöntő tippjei: 

Horvátország–Brazília 1-3 

Hollandia–Argentína 2–3 

Marokkó–Portugália 1–2 

Anglia–Franciaország 1–3 

 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!