Foci-vb 2022

2022.11.28. 16:45

Dél-Korea–Ghána: Újabb fantasztikus meccs a vb-n

Fordulatokban gazdag, rendkívül izgalmas meccsen verte meg Ghána 3–2-re Dél-Koreát.

Mohammed Kudus duplázott Dél-Korea ellen | Forrás: AFP

A hétfői játéknap második mérkőzését Ghána és Dél-Korea vívta egymással, a két csapat korábban még sohasem játszott egymással tétmérkőzést. A kezdés a mozgékony dél-koreaiaké volt, akik beindulásokkal, helyváltoztatásokkal adtak sok munkát a ghánaiaknak. Utóbbiak azonban rendre szereltek, blokkoltak, a közelharcokban pedig érvényre juttatták fizikai felépítésükből adódó fölényüket, így az ellenfél mezőnyfölénye nem párosult helyzetekkel. A 24. percben váratlanul az afrikai csapat szerzett vezetést Salisu révén, amellyel megtörte riválisa addigi lendületét. Nemcsak az eredmény, a játék képe is változott, Ghána pedig ezt kihasználva átvette a kezdeményezést, majd növelte előnyét Kudus találatával. A szünetig feltámadt a dél-koreai csapat, de erejéből mindössze két felvillanásra futotta.

A szünet után az ázsiaiak azonnal rohamra indultak, majd bő tíz perc elteltével Cso duplájával három perc alatt egyenlítettek. A koncentrációjukat elvesztett ghánaiak azonban időben kapcsoltak, játékuk ismét zártabbá és fegyelmezettebbé vált, a 68. percben pedig visszavették a vezetést, ismét Kudus talált be. Az izgalmas végjátékban az ázsiai csapat mindent egy lapra feltéve támadott, egyenlítési lehetőségei is bőven adódtak, különösen beívelésekből veszélyeztetett, de újabb gólt már nem tudott szerezni, így egy pontjával nehéz helyzetben várja a csoport zárófordulóját.

MTI

A tények

Világbajnokság, 2. forduló, H-csoport
Dél-Korea–Ghána 2–3 (0–2)
Al-Rajján, Education City Stadion. Vezette: Anthony Taylor
Dél-Korea: Kim Szun Kju – Kim Mun Hvan, Kim Min Dzse (Kvon Kjung Von, 90+2.), Kim Jung Kvon, Kim Dzsin Szu – Hvang In Bom, Dzsung Vu Jung (Hvang I Dzso, 79.) – Kvon Csang Hun (Li Kang In, 57.), Dzsong Vu Jong (Na Szang Ho, a szünetben), Szon Hung Min – Cso Ku Szung. Szövetségi kapitány: Paulo Bento
Ghána: Ati-Zigi – Lamptey (Odoi, 78.), Amartey, M. Salisu, G. Mensah (Baba, 88.) – Partey, Samed, Kudus (Djiku, 83.) – A. Ayew (Kyereh, 78.), Inaki Williams, J. Ayew (Sulemana, 78.). Szövetségi kapitány: Otto Addo
Gól: 0–1 M. Salisu (24.), 0–2 Kudus (34.), 1–2 Cso Ku Szung (58.), 2–2 Cso Ku Szung (61.) 2–3 Kudus (68.)
Kiállítva: Paulo Bento (Dél-Korea, a lefújás után – a pályán kívül)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!