Labdarúgás

2022.11.25. 13:48

A szív diadala: Irán legyőzte a walesieket

Izgalmas végjátékot hozott Gareth Bale-ék mérkőzése.

Forrás: AFP

A kezdés után a walesiek próbáltak kezdeményezni a megilletődött irániakkal szemben. A 10. perc után iráni részről kapusbravúrt lesgól követett, amitől aztán egycsapásra megélénkült a gárda és a mérkőzés is. Irán sebességet váltott, sok mozgással átvette a kezdeményezést, támadójátéka pedig veszélyesebbé vált, mint a technikai hibák sorát vétő, sokszor sablonos riválisé. 

A szünet után sem változott a játék képe, sőt, az 52. percben Azmun ziccerből lőtt kapufát, majd Golizadeh távoli ismétlésnél szintén a kapufa mentette meg Walest a góltól. Az európaiak játéka továbbra is kilátástalan és veszélytelen volt, Irán egyre inkább felbátorodott, de a befejezéseknél, az utolsó passzoknál már ott is kiütközött a fáradtság, és jöttek a hibák. De jöttek a cserék is, amelytől ismét lendületet kapott. A hajrában bő tíz percig emberelőnyben játszott Irán – a kapus Hennesseyt állították ki rossz ütemű kifutás miatt –, amely a végjátékban két góllal eldöntötte a találkozót. 

MTI 

Tények 

VILÁGBAJNOKSÁG, 2. FORDULÓ, B-CSOPORT 

WALES–IRÁN 0–2 (0-0) 

al-Rajján, Ahmad bin Ali Stadion. Vezette: Mario Escobar 

Wales: Hennessey – Mepham, Rodon, B. Davies – Roberts (Johnson, 57.), Ramsey, Ampadu (Allen, 77.), H. Wilson (D. James, 58.), N. Williams – Moore, Bale. Szövetségi kapitány: Rob Page 

Irán: H. Hosszeini – Rezajan, Puraligandzsi, M. Hosszeini, Mohammadi – Golizadeh (Dzsahanbahs, 77.), Nurollahi (Csesmi, 77.), Ezatolahi, Hadzsszafi – Azmun (Anszarifard 68.), Taremi. Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz 

Gólszerzők: 1–0 Cheshmi (98.), 2–0 Rezaeian (101.) 

Kiállítva: Hennessey (86.)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!