Ezekre érdemes figyelni vásárláskor

Ezekre érdemes figyelni vásárláskor
© Illusztráció: Magánarchívum
Debrecen – Dr. Pallos Dénes ügyvéd három olyan dolgot árul el, amelyre érdemes odafigyelni új ingatlan vásárlása előtt!

Érdemes utánajárni a kivitelezőnek, hogy korábban milyen ingatlanok építtetésében volt érdekelt. Fontos, hogy megbízható referenciákat tudjon felmutatni, olyan, akár társasházi, akár különálló lakásokat, épületeket, amelyek 5-10 évvel később sem okoznak problémát tulajdonosaiknak.

Ha kulcsrakész állapotban kapjuk kézhez a lakást, azaz minden burkolat, a szigetelés, a csempézés elkészült, és felhelyezték a szanitereket is, azzal gyakorlatilag mindent eltakartak, és nehéz értékelni az ingatlan műszaki állapotát. A kivitelezőknek és a vevőknek is kedvezőbb, ha a lakás kiválasztására már akkor sor kerül, mielőtt a belső burkolatokat felhelyezik. Így a vevő maga döntheti el, milyen burkolati elemeket szeretne, és arra is módja van, hogy előzetesen felmérje az ingatlan műszaki állapotát.

A vásárlók nagy része nem rendelkezik olyan műszaki ismeretekkel, amelyekkel maga mérhetné fel a megvásárolni kívánt lakás műszaki állapotát, ezért célszerű ingatlanközvetítő bevonásával és egy független műszaki szakember segítségével még akkor felmérni az új lakást, amíg láthatóak a kivitelezés különböző fázisainak minősége, milyensége. Érdemes külön összeget rászánni erre a felülvizsgálatra, ugyanis ez a kisebb befektetés később megtérül, amikor nem kell évekig a bíróságra járni a különböző problémák miatt.

HBN
hirdetés