Életstílus

2019.02.07. 19:33

A jó megjelenés nem megy ki a divatból

Debrecen - A szakértő úgy vélekedik, hogy stílusosnak nem születünk, hanem azzá válunk.

Debrecen - A szakértő úgy vélekedik, hogy stílusosnak nem születünk, hanem azzá válunk.

Napjainkban egyre inkább megfigyelhető, hogy mindenki a saját ízlésének és stílusának megfelelően öltözködik. Természetesen mindig vannak változások, amelyeket követve trendibbek és iránykövetőbbek leszünk. Az idei év is számos új dolgot tartogat számunkra, mind színekben, mind formákban. Ezekről az újításokról kérdeztünk Fehér Tünde stílustanácsadót, akitől megtudhattuk, hogy mitől is leszünk stílusosak idén.

Élénk korall

– A divatipar számára évek óta fontos szempont a fenntarthatóság és a visszaforgatható anyaghasználat. Egyre több divatcég kötelezi el magát és vállal felelősséget a fenntartható divat és az ökoanyagok használata mellett. Az idén is egyre több olyan címkével ellátott ruhát fogunk találni az üzletekben, melyek ezeknek a szempontoknak is eleget tesznek.

Minden évben kihirdetik az év színeit, amit a design és divatszakma nagy érdeklődéssel vár. Így történt ez 2019-ben is, a tavaszi és nyári trendek színei lassan már az üzletek polcain lesznek. Az év színének a living coral, egy élénk korall szín lett kihirdetve.

A választás nem véletlen, hiszen a Föld megmentése, a klímaváltozásra való figyelem felhívása soha nem volt aktuálisabb, mint napjainkban. A korallzátonyok soha nem voltak ilyen veszélyben, mint manapság. Viszont egy másik nézőpontból az élénk korall egy nagyon vidám, élettel teli szín, mely pozitív hatással lehet az emberek közötti valódi kapcsolatokra. A szeretetet, a gondoskodást, a segítőkészséget és a valódi intimitást jelképezi, egy olyan korban, amikor a közösségi média fénykorát éli – kezdte a lapunk tájékoztatását a stílustanácsadó.

Minták, fémes csillogás

A szakértő úgy véli, hogy a divat állandó körforgásban van, tavasszal és nyáron a 70-es, 80-as évek divatjai köszönnek vissza. Az állatmintákból és a fémes csillogásokból biztosan nem lesz hiány, akik szeretik a feltűnő darabokat, azoknak a jelenlegi trend igazán vonzó lesz. – Legyen kígyó, zebra, leopárd vagy párduc, az állatminták nagyon divatosak mostanában. Korábbi években is szívesen dobták fel kollekcióikat a tervezők ezzel a mintával, idén azzal tették érdekesebbé, hogy színekkel tovább fokozzák a hatást. Szerintem egy igen hangsúlyos mintáról van szó; ha túl soknak találjuk, de mégis szívesen viselnénk, akkor egy-egy kiegészítőt hordjunk, fűszerezhetjük vele a megjelenésünk.

A minták mellett legyen az arany vagy ezüst, a fémes csillogás nemcsak az ünnepi alkalmakra, hanem a hétköznapokra is belopta magát. Egészen szokatlan megoldások is divatosak az idén, csillogó, flitteres darabok, most a hétköznapokban is megállják a helyüket.

Úgy vélem, a csillogás akkor adja vissza igazán a szépségét, ha valami teljesen egyszerű darabbal kombináljuk. A különböző, egymástól nagyon eltérő anyagok párosítása mindig különleges eredményt hoz"

– tette hozzá.

Tökéletes fazon

A csípőnadrágok és a magas derekú nacik között máig nagy a harc, sokan örülnek az új divatnak, de akadnak olyanok, akik visszasírják a régi kedvenc darabjaikat. Nyilvánvalóan minden alkatra létezik tökéletes fazon, viszont a szakértő szerint a magas derekú gatyával meg kell barátkoznunk. – A csípő fazonú nadrágok kora lejárt, megjelentek a nagyon magas derekú nadrágok, amik nőies formát hoznak létre a derékvonal és a csípő hangsúlyozásával. Egy jól megválasztott övvel igazán hangsúlyossá és csinossá a tehetjük a megjelenést. A blézerek terén a férfias szabásvonalak uralkodnak, számos tervező nyúlt vissza a 80-as éveket idéző darabokhoz. A széles vállú, lezser blézerek igazi menő darabok lesznek. Egyébként a maszkulin hatást nőies kiegészítők viselésével tudjuk lágyítani, ellensúlyozni – hangsúlyozta.

Stílusos öltözködés

A szakember úgy véli, egyre több ember tapasztalja meg, hogy fontos a pozitív első benyomás kialakítása. Hosszú távon sokkal hatékonyabb és gyorsabb lehet a karrier területén, vagy akár a magánéletben a kellemes külső által szerzett előnyös benyomás.

Az öltözködés önkifejezés, így önmagunk ismeretének egy fontos pillére a jó megjelenés és a jól kiválasztott ruházat."

– Bámulatos folyamatokat tud elindítani egy apró változtatás a külsőnkön, ami pedig kihathat az életünk minden területére. Ezt már sokan megtapasztalták, hiszen a stílusos öltözködés tanulható, egy olyan készség, ami fejleszthető. A stílusos, jó megjelenés soha nem megy ki a divatból, valamint a minőségi ruhadarabok sem. Ezért érdemes egy átgondolt és tudatos ruhatárat felépíteni, hiszen hosszú távon ez egy megtérülő befektetés. Ruhatárunk alapdarabjai lehetnek egy jó farmer, az ikonikus trench coat, de akár egy vagány bőrdzseki is, ezek örök darabok. Fontos, hogy ismerjük a legszebb, hozzánk leginkább illő színeinket, a testalkatunk adottságait és ennek megfelelően válogassunk a kínálatok közül. Mindemellett az életvitelünk, az, ahogyan és amivel töltjük a mindennapjainkat, meghatározó szempontja a ruhatárunk felépítésénél. Természetesen a korunk és az alkalom is korlátot szabhat a választásban. A legfontosabb mégis az, hogy a ruhád, a megjelenésed legyen önazonos és érezd jól magad a bőrödben – mondta végül.

- Nagy Emese -


[related-post post_id="4124112"]

[related-post post_id="4046978"]

[related-post post_id="4025626"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!