Életstílus

2017.07.12. 10:30

9 trükk, amit a ruhaüzletek dolgozói soha nem árulnának el

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza -  Elmondjuk, hogyan költ több pénzt, miközben eredetileg nem is akar vásárolni.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza -  Elmondjuk, hogyan költ több pénzt, miközben eredetileg nem is akar vásárolni.

A leárazások az üzletért vannak, nem a vásárlóért

Az akciók során olyan ruhákat is megveszünk, amelyeket eredetileg nem is akartunk, ugyanis sokan nem tudnak ellenállni a kísértésnek. De hogyan is működik a kihagyhatatlan ajánlat? A bolt először megemeli a ruha árát, majd egy kis idő elteltével lecsökkenti és úgy hirdetik, hogy 70%-al olcsóbban kínálják, csakhogy valójában ez alig éri el a 10%-ot az eredeti árhoz képest.

A méretek a márkától függnek

A gyártók különböző méretskálákat használnak, ezért fordulhat elő, hogy az egyik üzletben tökéletes az M-es méret, míg egy másikban már bele sem fér a ruhába. Érdekesség, hogy egyes gyártók szándékosan kisebb méreteket használnak, hogy könnyebben megvegyék a termékeiket.

A híres tervezőkkel való együttműködés nem garantálja a minőséget

A nagy márkák olykor híres tervezőkkel készíttetnek ruhát, a céljuk pedig az, hogy a drágább termékeket is el tudják adni. Csakhogy a limitált kollekció darabjai nem biztos, hogy jobb minőségűek, mint a polc többi részén lévő ruha.

Halomban az akciós

Észrevette, hogy a leértékelt ruha rendszerint egy kupacban hever? Ez azért van, mert amikor a vásárló átválogatja és talál olyat, ami tetszik neki, akkor örömmel tölti el, hogy a keresgélése eredményes volt és a pénztárhoz siet a kiválasztott ruhával.

Káros kemikáliák

Még a 100% természetes anyagú ruha is veszélyes lehet az egészségre. Megfelelő laborvizsgálatok nélkül nem ismerhető fel, de a ruhagyárakban a szín megőrzése, vagy a rovarok és a penész távol tartásának érdekében különböző vegyszereket használnak, ezért soha ne vegye fel a vásárolt ruháját, mielőtt azt nem mosta ki.

A szintetikus ugyanannyiba kerül, mint a természetes

A boltokban gyakran túlárazzák a poliészterből készült termékeket, arra ösztönözve a vásárlókat, hogy a drágább, de természetes anyagból készült ruhákat vásárolják. A vevő ilyenkor azt érzi, hogy például egy pamut blúz jobban megéri, mint egy poliészter.

Az outletben rosszabb a minőség

A spórolás érdekében sokan inkább az outlet üzletekben vásárolnak, csakhogy ugyanazon márka rosszabb minőségű árut visz oda, mint egy butikba. A luxusmárkák gyakran adnak ki kollekciót azok részére, akik a drágábbat nem tudnák megfizetni, ugyanakkor ezek nem olyan jó minőségű anyagból készülnek.

Gyengülő minőség

Korábban sok családban "öröklődtek" a ruhák, ma viszont ez már nem jellemző, ugyanis nem tartanak addig a termékek, ez pedig azért van, hogy minél többet és minél gyakrabban vásároljunk másikat.

A divat hetente változik

A boltokban valójában két évszak létezik, a tavasz-nyár és az ősz-tél, éppen ezért muszáj úgynevezett mikrotrendeket, amelyek hetente változnak, ez pedig arra sarkallja az embert, hogy minél gyakrabban, és minél többet vásároljon.


Elindul a vásárolni egy listával, amikor pedig hazaér, rádöbben, hogy egy csomó dolgot vett, ami nem is szerepelt a cetlin. Lerántjuk a leplet, miért van ez.

Egy átlagos ember napi fél órát tölt azzal, hogy sorban áll. Az USA népessége összesen évente 37 billió órát várakozik sorban. El tudja ezt hinni? A tudósokat is sokkolta ez a szám, viszont rájöttek néhány trükkre, ami segít, hogy kevesebb ideig álljunk a sorban a szupermarketben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!