10 rejtett csapda, amivel észre sem veszi, hogy több pénzt költ a boltban

Akt.:
10 rejtett csapda, amivel észre sem veszi, hogy több pénzt költ a boltban
© Fotó: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Elindul a vásárolni egy listával, amikor pedig hazaér, rádöbben, hogy egy csomó dolgot vett, ami nem is szerepelt a cetlin. Lerántjuk a leplet, miért van ez.

A pénztárnál

1
Az emberek 60 százaléka a sorban állva visszapakolja a feleslegesnek gondolt termékeket a kosarából, ha viszont már a szalaghoz érünk, erre nem nagyon marad lehetőség, főleg ha polc sincs, ahova visszatehetnénk.

Pihenés pihenés nélkül

2
A bevásárlóközpontokban lévő éttermek azt a célt szolgálják, hogy ha vásárlás közben megéheztünk, üljünk le falatozni, viszont nem szeretnék, hogy ezt túl sokáig tegyünk. A kényelmetlen székek, a zajos és a zsúfolt terek pontosan azt a célt szolgálják, hogy miközben különféle ingerek érnek minket, mihamarabb végezzünk az étkezéssel és folytassuk a vásárlást.

Nincs ablak, nincs időérzék

3
A kaszinókon nincs ablak, mégpedig azért, hogy a bent lévő elveszítse a realitásérzékét az időhöz, és minél több pénzt költsön. A bevásárlóközpontokban lévő üzletek pontosan ugyanezt a trükköt alkalmazzák.

Kellemes üzletek

4
A plázákban a folyosón mindenhol erősek a fények és hangosan szól a zene, ám ha betérünk egy üzletbe, ott kellemes zene szól és a fények is lágyabbak. Ez mind azért van, hogy kényelmesebben érezzük magunkat és minél több időt töltsünk ott.

Trükkös tükrök a próbafülkékben

5
Szomorú, de a próbafülkében használt tükrök úgy vannak kialakítva, hogy magasabbnak, karcsúbbnak és vonzóbbnak lássuk magunkat, ezáltal a ruhát is előnyösebbnek látjuk magunkon.

Cserélik a termékeket

6
Ha ugyanabba az üzletbe jár vásárolni, egy idő után megszokja, hogy mit merre talál. Ez pedig nem jó, mármint az üzletnek nem jó, ezért bizonyos időközönként átrendezik a polcok kínálatát, hogy nagyobb területet kelljen bejárnia, mire megtalálja, amire szüksége van, ez idő alatt pedig mást is pakol a kosarába.

Megvilágítás

7
A zöldség-gyümölcs osztályon fordul elő, hogy a növényeket úgy igyekeznek megvilágítani, hogy azok a lehető legkívánatosabban nézzenek ki. Amikor hazavisszük, ne csodálkozzunk azon, hogy a boltban máshogy nézett ki.

Mesterséges kereslet

8
Ha nem fogy kellőképpen valami, akkor úgy kell tenni, mintha lenne rá kereslet. De hogyan? Egyszerűen, a polcokon üres tereket kell létrehozni, hogy úgy tűnjön, mennyire népszerű az adott termék. Ha pedig azt látjuk, hogy más is “viszi”, akkor biztosak leszünk abban, hogy az valóban jó.

Tükrök

9
A próbafülkén kívüli tükrök azért fontosak, mert ha nem vagyunk biztosak abban, hogy valamit szeretnénk megvenni, a tükörkép ezt megerősíti bennünk, hiszen többször elénk kerül a termék.

A kontrasztok játéka

10
Egy polcon adott két vízforraló, az egyik viszont jóval olcsóbb. A drága márka eladhatatlanná válik, de az olcsót jó áron eladják és sokan viszik. S miért van ez? Azért, mert nem gondolunk a dolgok valódi értékére, csak arra, hogy milyen jó üzletet kötöttünk.

(Brightside)


5 trükk, amivel a gyorsabb sorba kerül a bevásárlóközpontban

Egy átlagos ember napi fél órát tölt azzal, hogy sorban áll. Az USA népessége összesen évente 37 billió órát várakozik sorban. El tudja ezt hinni? A tudósokat is sokkolta ez a szám, viszont rájöttek néhány trükkre, ami segít, hogy kevesebb ideig álljunk a sorban a szupermarketben.

Boltok, ahol nagyon félrement az üzletpolitika

15 üzlet, ahol kicsit másképp vásárolhatunk, mint megszokott.
hirdetés