Életstílus

2017.04.29. 14:21

Ej, mi a hajtrend most?

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A pasztellszínek és a szőkék hódítanak az idei szezonban.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A pasztellszínek és a szőkék hódítanak az idei szezonban.

Nem, ne kezdd szőkére festeni a hajad, ha eddig az sötét volt! Trendek ide vagy oda, a legjobb fodrászok is azt tanácsolják, hogy azért maradjunk meg az egyéniségünkhöz illő hajszíneknél. A 2017-ben megrendezendő WorldSkills fodrászverseny magyar indulója, Dan Réka, valamint mestere, Kompos Tamás is azt vallja, hogy nem azt kell vizsgálni, mi a divat, hiszen a frizura egyéniség­függő, cél és elv, hogy mindig jól álljon, megfeleljen a közegnek, ahol a viselője mozog; passzoljon az ő színeihez. Az sem egy utolsó szempont, hogy minél könnyebben el lehessen készíteni szakember nélkül, otthon is.

Több, mint ombre

De nézzük azért, milyenre fesse a haját, aki bátor és megteheti! Az ombre (alul világosabb) frizura folyamatosan hódít, talán sohasem fog kimenni a divatból. Most azonban érdemes egy kicsit a természetesebb irányban gondolkodnod, ha ombre hajat szeretnél. A sombre az ombre frizura egy természetesebb, lágyabb változata. Ebben az esetben csak néhány árnyalatot világosítanak a hajon, így lesz igazán természetes a hatás.

Bézsbe hajló barna és Klasszikus „balayage”. Fotók: Pinterest

Tigrisszem

A balayage esetében a természetesség szintén hódít, ezért ha naturális hatást szeretnél elérni a festésnél, neked is ki kell próbálnod ezt a különleges technikát! Lényege, hogy a barnától egészen a bézsig halad a világosítás. Sokak szerint a tigrisszem-melír az év legeslegtrendibb hajszíne, ami balayage-technikával készül. Az új frizuradivat a drágakőről kapta a nevét, a festés lényege ugyanis, hogy az aranybarna és a sárgásbarna árnyalatait vegyítik a tincseken.

A pasztellszínekről is elmondhatjuk, hogy egyre jobban hódítanak a divatvilágban, és hajszínként is remek választás egy gyönyörű pasztell árnyalat. Igazán különleges lehet egy ilyen frizura, de csak azoknak, akiktől nem idegen például a rózsaszín. A másik, a rose gold szintén mesésen mutat, de ezt a színt is tudni kell viselni!

Ezüst és mákos

És akkor következzenek az erősebb nem képviselői. 2017. végleg hadat üzen a kellemetlen hatású festett és színezett tincseknek. Férfiak! Az őszülés nem ciki, viseljük büszkén és méltósággal! Ha pedig a genetika nem áll melletted, de mégis kipróbálnád az ősz hajat, egyeztess a fodrászoddal, és festess szürke frizurát, mert 2017-ben igazán trendi lehetsz vele.

Egyre több férfi választja a természetes szőke, napszítta árnyalatokat, vagy éppen a lázadó pasztell színeket és a mesterséges, igazán fémes ezüst, esetleg fehér árnyalatokat is. Ha mostanság azt hallod, hogy férfi ombre és hajfestés, akkor teljesen felesleges meglepődnöd és felháborodnod, mert ezek a stílusok sokkal menőbbek lesznek, mint gondolnád! Érdemes a drogériákban is tájékozódni, mert számos új színt dobtak piacra.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!