Életstílus

2017.02.16. 11:12

9 dolog, amit minden egyes nap takarítania kellene

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mindannyian szeretünk tiszta otthonban élni, de nem töltünk minden egyes napot azzal, hogy órákon át takarítunk. Néhány dolgot pedig kellene. 

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mindannyian szeretünk tiszta otthonban élni, de nem töltünk minden egyes napot azzal, hogy órákon át takarítunk. Néhány dolgot pedig kellene. 

Törölgető ruha

Tanulmányok kimutatták, hogy a konyha legszennyezettebb része a törölgető ruha, minél többször használjuk egy nap, annál koszosabb. Azt javasolják, hogy néhány naponta cseréljük, de ha nagy családban élünk, akkor minden nap.

Kulcsok

A kulcscsomón több a baktérium, mint a lift jelzőgombján. A kulcsokat soha nem mossuk és mindig koszos kézzel érintjük meg, a koszos zsebünkben tartjuk és olykor a piszkos földre is leejtjük. Az eredmény, a kulcson nyüzsögni fognak a bacik, ezért érdemes antibakteriális törlőkendővel átdörzsölni azokat.

A zuhanyzó csempéje

Minden egyes tusolás alkalmával nedves lesz a csempe, amely a baktériumok, a gombák és a penész melegágyává válik. Ennek megelőzése érdekében a zuhanyzó csempéjét érdemes minden alkalommal szárazra törölni.

Konyhai szivacs

A szivacs az egyik legkoszosabb tárgya a konyhánknak. Piszkos lábasakat, edényeket és vágódeszkákat tisztítunk meg azzal, de a szivacsot magát nem takarítjuk. Létezik azonban egy egyszerű megoldás, ami segíthet. A szivacsot tegye be két percre a mikróba és megújul.

Mosogató

Azt gondolná, hogy ahol a kezeit mossa, az csak tiszta lehet. Nos, szó sincs erről. Tény, hogy számos gomba és baktérium található a mosdókagyló oldalain.

Vízbe áztatott koszos edény

Azt gondolta, hogy jó ötlet reggelig áztatni a vízben a piszkos edényeket? Egyáltalán nem. A legjobb, ha étkezés után azonnal elmosogat.

Kávéfőző

A kávéfőző a bacik és a penész kedvelt élőhelye, viszont megelőzi a kialakulásukat, ha naponta szétszedi és megtakarítja a kávéfőző részeit.

Vágódeszka

A vágódeszkák fából készülnek, amikor befejezzük a használatát érdemes víz és ecet 1:1 arányú keverékébe áztatni néhány percre, hogy elpusztuljanak az azon lévő baktériumok és gombák. Egy másik megoldás, ami segíthet, hogy fél liter forró vízhez tesz egy evőkanál szódabikarbónát és 5-10 percre benne hagyja a deszkát, majd folyó víz alatt leöblíti.

Sminkecsetek

Ha sokáig használ egy ecsetet és nem tisztítja, könnyen baktériumokat vihet fel az arcbőrére. Ezt megelőzheti, ha minden használat előtt megtörli és szappanos vízzel megtisztítja.


A következő praktikák segítenek abban, hogy könnyebb legyen a takarítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!