Életstílus

2016.08.15. 14:13

Hogy válasszuk ki a legjobb görögdinnyét? - Egy profi farmer tippjei

Ha megfogadja a termelő tanácsait, többet nem fog rossz dinnyét választani. 

Ha megfogadja a termelő tanácsait, többet nem fog rossz dinnyét választani. Ki nem szereti a dinnyét? A legtöbb ember megszállottja ennek a frissítő és ízletes gyümölcsnek. Olykor viszont előfordul, hogy nem megfelelően választunk és a zamatos dinnye helyett valami mást kapunk. Egy tapasztalt termelő viszont elárul néhány trükköt, ami használatával a legízletesebb gyümölcsöt fogja választani.

Keresse a sárga foltot!

A sárga folt azért alakult ki, mert a dinnye ezen a ponton feküdt a földön. Az érett görögdinnyén ez a folt mindig krémesen sárga, esetleg narancssárga, de nem fehér.

Meg a barnát!

A hálószerű barna foltok arra utalnak, hogy a görögdinnye virágát hányszor porozták be a méhek. Minél többször beporozták, annál édesebb a gyümölcs.

Fiú és lány dinnyék

Sokan nem tudják, de a dinnyéket nemek szerint is el lehet különíteni. A "fiúk" például nagyobbak, hosszúkás alakúak és az ízük vizesebb. Ezzel szemben a "lány" dinnyék kerekek és nagyon édesek.

Figyelje a méretet!

A legjobb, ha se nem a legnagyobb és se nem a legkisebb dinnyét választja. Döntsön inkább egy átlagos méretű mellett. Amit viszont jegyezzen meg, akármekkora dinnyét is választ, fontos, hogy a méretéhez képest legyen súlya.

Ellenőrizze a kocsányt!

Az elszáradt kocsány azt jelzi, hogy a dinnye érett. Ha viszont a gyümölcs kocsánya zöld, akkor azt valószínűleg éretlenül szedték le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!