2016.04.14. 09:10
Egy szuperegészséges nassolnivaló: avokádó
Budapest - Sokan gondolkodnak azon, mire cserélhetnék egészségtelen nassolnivalójukat: nos, az avokádó ehhez kiváló alapanyag. Magas rosttartalma az emésztésre van jó hatással, A-, B-, és E-vitamintartalma pedig a haj, a köröm és a bőr egészségéhez, szépségéhez járul hozzá.
Budapest - Sokan gondolkodnak azon, mire cserélhetnék egészségtelen nassolnivalójukat: nos, az avokádó ehhez kiváló alapanyag. Magas rosttartalma az emésztésre van jó hatással, A-, B-, és E-vitamintartalma pedig a haj, a köröm és a bőr egészségéhez, szépségéhez járul hozzá.
Ráadásul nemcsak a húsa, de a magja is ehető: készülhet belőle például egészséges shake. Hogy lehet előkészíteni az avokádómagot? Szedjük ki a gyümölcs belsejéből, tegyük a sütőbe 2 órára, 160 fokon. Ez után már könnyen leválik a külső héja. Szeleteljük apró darabkákra (használhatunk darálót is) és keverjük shake-hez, vagy müzlihez, garantáltan nem fogjuk megbánni.
HBN